Věro, ještě jsem včera napsat jednu věc. Moc dobře si uvědomuju, že v porodnici, do které já bych už ani nos nestrčila, jsou mnohé ženy spokojené. Na netu jsem četla příběhy žen z té porodnice jak spokojených, tak nespokojených. Ty nespokojené mi tak trochu připomínaly mne - narozdíl od těch spokojených ne se vším kolem porodu souhlasily a tím se dostávaly do sporu s personálem. Kdyby mi před porodem na rovinu řekli, jak to u nich chodí, tak bych tam prostě nešla, protože bych věděla, že tohle už je pro mne neskousnutelné. Přitom to, co tam bylo projevem mojí nezpodpovědnosti bylo při druhém porodu běžnou součástí porodu, o kterou si netřeba říkat, protože se jaksi rozumí samo sebou. Já byh si (stejně jako to píše Eliška) ráda zaplatila individuální péči porodní asistentky, nejen při porodou ale od těhotenství po konec šestinedělí. Je to typ péče který by mi vyhoval rozhodně víc, než ten současný zaběhlý, kdy při tak intimní záležitosti, jakou pro mne porod je, jsou naprosto cizí lidi, které neznám, se kterými se v bolestech musím dohadovat o věcech, které se už dávno daly vyřešit během těhotenství... Proč to u nás nejde?
S.
Předchozí