Omlouvám se, že svou zkušenost zapisuji až nyní, nějak jsem na to pořád zapomínala a ejhle, uteklo 7 měsíců. Rodila jsem v OV-Porubě své první dítě v březnu 2008, před porodem jsem ležela na porodním nejprve 48 hodin, protože náš Vojtíšek se ne a ne otočit, a tak jej pan přednosta zkoušel otočit ručně. Bohužel se nepovedlo, ale i tak mně podpořili v mé představě rodit přirozeně, ne císařský řezem. Samozřejmě po zralé úvaze a pečlivém měření rozměrů mé pánve i miminka. Podruhé jsem ležela na porodním den před termínem kvůli vysokému tlaku, který mi ale snížili práškama a pak mně pustili opět na víkend domů. V pondělí ráno zjistili, že se už otevírám, zavedli mi jen Prostaglandin a v šest večer mi začaly stahy. V deset už bolely, ale byla jsem otevřená na 5 centimetrů, tak jsem si pochvalovala jak to hezky pokračuje. Malý se narodil o půl druhé ráno, šel koncem pánevním, takže jsem si nemohla "vymýšlet" ani polohu ani jestli mně nastřihnou, ale tyhle věci jsem moc neřešila. Porod byl plynulý, veškerý personál i porodník velmi milí, ochotní a profesionální. Přístup ke mně i mému muži prostě skvělý. Měli jsme velké štěstí na nastandard, manžel s námi po celou dobu "bydlel" na pokoji, učil se se mnou koupat, přebalovat i kojit a když mi bylo smutno, vlezla jsem si k němu na gauč pod peřinu. Na celý porod i období na poporodním velmi ráda vzpomínám a už se těším na ten druhý
Přeji všem maminkám, aby si to tak užily jako já a doporučuji vřele porodnici v Ostravě-Porubě. Děkuji moc veškerému personálu, byli jste skvělí!