Stázi, doufám, že ti skutečně nehrozí předčasný porod a ptáš se pouze kdyby náhodou. Neměla jsem synka přímo na JIP, kam se dávají miminka narozená před 32 tt ale na oddělení intermediární péče č. 11, kam přecházejí právě po tom 32 tt. Technické vybavení pro miminka, pokud to mohu posoudit se mi zdálo dobré, lékaři a sestřičky se také o miminka dobře starali a nebyl problém se na cokoli zeptat. Co vidím jako mínus, je zde nedostatek prostoru a když je plný stav, což je prý často, není v pokojích s miminky ani v místnosti pro kojení k hnutí. Také zde nemohou maminky o své děti pečovat, dostávají je pouze na kojení. Maminky bydlí na hostinských pokojích a dochází na kojení. Ještě k tobě - k mamince. Já jsem před porodem ležela na oddělení rizikového těhotenství č. 6, které bych hodnotila známkou nejvyšší - 1 a které bylo bohužel přesunuto do Bohunic, takže nevím jak je to teď na Obilňáku. Rozhodně bych se doporučila vyhnout hospitalizaci na oddělení č. 7 - gynekologie, zde nefunguje vůbec nic. Taky bych ti doporučila absolvovat nějaký dobrý předporodní kurz kojení, s tím ti tam nepomohou a s případným odstříkáváním mléka také ne. A hlavně ti přeji zdravá krásná a donošená dvojčátka.
Předchozí