Dnes jsem byla poprvé v poradně na Vinohradech, tak bych sem ráda přihodila pár rad pro maminky, které to teprve čeká. Objednala jsem se osobně ve 35. týdnu na recepci porodnice, sestřička mi dokonce řekla i přesnou hodinu, takže jsem dneska vyrazila i s přítelem a naivně jsem myslela, že budu i v tu dobu přijata na vyšetření. Asi jsem se nechala rozmazlit u mého gynekologa předtím.
Upozorňuji, že jsem se na první vyšetření dostala asi po hodině a třičtvrtě - to mi udělali jen klasickou poradnu (moč, tlak, váhu), po další hodině mě zavolali na monitor a poté až zase za další hodinu a půl na vyšetření k panu doktorovi. Celkem jsme tam strávili 5 hodin.
V ordinaci, která byla úplně malilinká, byly v průměru 3 maminky najednou (2 na monitoru a 1 na vyšetřovacím stole) s tím, že dveře byly neustálým příchodem a odchodem sestřiček pernamentně dokořán. Tzn. kdo se stydí, ať tam raději vůbec nechodí. :P V čekárně bylo celou tu dobu plno, ale místa na sezení tam mají dost a jsou i docela pohodlná. Doporučují si s sebou vzít svačinku, čtení, na pití a kafíčko tam mají 3 automaty. Na další poradnu jsem objednaná na příští týden, pan doktor mi poradil ať tam jdu už raději na 9, že bych nemusela tak dlouho čekat, tak uvidíme.
Držim palce všem maminkám, co tam jdou, ať nemusí čekat tak dlouho jako já dnes. Mimochodem, kdo byl někdy zařizovat věci na Dopravním inspektorátu, je to úplně to samé.
)