| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak se léčí bradavice

Dobrý den,
chtěla bych se s Vámi podělit se zkušenosti s Moluskou. Moji čtyřleté dcerce se před rokem objevily první molusky (cca 10) na zadečku. Vůbec jsem nevěděla, co to je a ani kde jsme to chytli. Zašla jsem na kožní a paní primářka mě sdělila, že se jedná o Molusku. Dala nám na potírání jodovou tinkturou.
Dcerka je navíc těžký ekzematik. Od 2 měsíců věku má těžký atopický ekzém – měla období, že ekzém ji mokval a neměla na tělíčku místečka, které by bylo bez ekzému. Z ekzému ve 2,5 letech jakž takž vyrostla (ekzém má už jen lokálně) a ve 3 letech nás potrápily Molusky.
Byla jsem rozhodnutá, že dceru na seškrabání molusek nedám. Nakonec se ji bradavičky tak hrozně rozlezly, že místo původních 10 jich měla asi 300 a možná i víc po celých nožičkách.
Pátrala jsem po různých lécích, jen aby dcerka nemusela na šrabání. Zkusila jsem homepatika DULCAMARA 9 CH, THUYA OCCIDENTALIS 9 CH, zelenou řasu Chlorellu, vitamíny, Echinaceové kapky, hlívu ústřičnou… Bradavice jsem ošetřovala 2x denně jodovou tinkturou, nebo dezinfekcí Betadine, mastí endiaronem, umývala dezinfekčním mýdlem Cytealem, malou koupala v Oilatum Plus, který taky obsahuje dezinfekční přísady. Vůbec nic nepomáhalo. ….
Zkusila jsem i bradavičky napíchnout injekční stříkačkou a stříknout do nich trošku dezinfekce Betadine, ale to si malá nechala udělat asi 10 bradavic denně. A při našem počtu stovek bradavic to nebylo řešení. Navíc molusky měla na hodně citlivých místech (vnitřní strana stehýnek, zadeček a celé nožky), tak napichování molusek bylo hodně bolestivé, ale i tak byla statečná a několik jsme jich touto cestou zlivikodovali.

Byla jsem z jejího stavu zoufalá. Nic nám nepomáhalo.
Stav se ji zhoršil ještě na jaře – to se ji pravidelně zhoršuje i ekzém a do ekzémových ložisek se ji dostaly molusky. Tak bradavice se ji najednou objevily i na bříšku, ručičkách, za krkem.

Nebylo jiného vyhnutí, než jít na šrabání. Koupila jsem umrtvující mastičku Emlu – tím jsem molusky natřela a zabalila do potravinový fólie a jela do nemocnice na kožní na šrabání. Dcerka byla opravdu moc statečná a vůbec neplakala. Tak jsem se přesvědšila o tom, že mastička Emla skutečně funguje a pro malou to není až takové utrpení. Sama paní primařka a sestřička na sálku říkaly, že ještě nikdy neviděly Molusky v takovém hrozném poštu. Po šrabání nějaké zmizely, ale udělaly se ji nové. Čekalo nás další a další šrabání. A další šrabání bylo pro dceru horší a horší – molusky byly pořád ve stovkách. U posledního pátého už plakala a doma mě přemlouvala, že nikam nechce jet.
Problém jsem řešila i na alergologii. Dcera je navíc i alergik. Paní doktorka nám dala prášky Isoprinosine – po vybrání celé dávky se počet bradavic trošku zmenšil.
Po pátém šrabání se bradavice úplně vytratily.
V září dcerka nastoupila do školky a přihlásila jsem ji do solné jeskyně. Možná pomohlo i to, navíc jsem ji začala koupat ve slané vodě….
Vůbec nevím, co nám pomohlo. Jestli to opravdu chtělo jen čas, aby se s tím tělíčko vyrovnalo a začalo bojovat, nebo ji pomohla ta solná jeskyně, ale každopádně má opět hezky hladký zadeček a nožičky!!!!!!!!!!! Trvalo nám to rok, než se z toho dostala.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.