| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Městská nemocnice Čáslav

Když jsem dnes otevřela tyto stránky, bylo mi hrozně líto, že zde není více chvály. Ale na druhou stranu to chápu: Maminky, které jsou spokojené, nemají potřebu sdělovat to celému národu, berou to skoro jako samozřejmost.
Rodila jsem v čáslavské porodnici 16.07.2008. Takže už v době, kdy byla zavřená nemocnice v KH. Pro porod v Čáslavi jsem byla rozhodnuta hned, rodila zde i moje sestra (dcera 9 let, syn 5 let) a byla spokojená. Obě bydlíme v KH. Možná, že můj vzkaz pro budoucí maminky bude spíše jako román na pokračování, ale těhotenství také trvá 9 měsíců. A když chce člověk něco pochválit nebo zkritizovat musí napsat A i Z.

1) Musím pochválit čáslavskou PORADNU. Sestřičky jsou zde výborné. Myslím, že mnohé maminky si neuvědomují, že tam nejsou jediné, které čekají miminko, že sestry každý týden musí „nacpat“ desítky budoucích maminek do pracovní doby lékař.Do toho běžné kontroly ostatních žen a akutní případy. A myslím, že i když jsem občas čekala hodinu i déle, tak to odsejpalo.
2) Musím pochválit paní doktorku HURNOU, která se o mě starala v době těhotenství, byla super, nemám jedinou výtku. Měla jsem i to štěstí, že byla u mého porodu – BYLA OHROMNÁ, SUPER!
3) Musím pochválit cvičení pro maminky, vedené sestřičkou DIBELKOVOU. Chudinka, ochotně odpovídala na mé stupidní otázky, když jsem si vždycky něco katastrofického o těhotenství a porodu přečetla na internetu. NEČTĚTE TY INTERNETOVÉ KECY!!
4) A teď k samotné PORODNICI. Můj porod trval 16 hodin, kontrakce začaly po 5 minutách a po 5 hodinách byly po 3 minutách, ty už byly silnější, tak jsme s manželem vyrazili do porodnice. Byla nějaká minuta po půlnoci. Sestra mi sice ve zkratkách řekla – na monitor, převlékanou, na vyšetření atd. Ale co mě dělat? Vždyť ona musí zjistit, jak to vypadá, není tam od toho, aby mě s láskou držela za ruku, hladila a chlácholila! Noc byla strašná, sice mi sestra radila, ať zkusím usnout, ale opravdu to nešlo :o). Asi 3x mě během noci vzala na monitor a poradila mi, jak ty kontrakce lépe přečkat. Ráno se vyměnily služby. Po 7 hodině ranní mě paní doktorka Hlasová píchla vodu. PA Cincibusová mi řekla ať si přivolám manžela. Byla jsem hrozně ráda, že už ho můžu mít u sebe, kontrakce byly strašné, ale nebyla jsem na ně sama. Za 3 hodiny po jeho příjezdu se nám narodila Timinka, ani nevím, jak vylezla ven, samotný porod trval snad jen 3 minuty. Pro uvědomělé matky – byl s násřihem a nijak mě to neublížilo, naopak mám pocit, že mě to pomohlo. K porodu přišla i PA Dibelková, jsem jí moc vděčná, hrozně mě to potěšilo. Maličká šla ven ručičkou, takže jsem byla hodně potrhaná, na přiložení nám jí přinesla sestra až za hodinu, kdy skončilo šití, to nám hned také vysvětlila, co s ní dělala (otírání, prohlídka atd.).
5) K NOVOROZENECKÉMU oddělení. Při prvním kojení mi sestra vysvětlila, jak by to asi mělo vypadat. Druhý den jsem měla ke kojení nějaké otázky, bez otálení mi je sestřičky zodpověděly. Je tam opravdu jedna taková „ranařka“, kterou tu práce asi moc nenaplňuje, ale všichny jsme nějaké, a když si maminky s otázkama počkají, tak na další službu přijde jiná a ta jim je ochotně zodpoví, nebo je na porodnici doktorka či PA, pokud na odpověď spěchají.
6) Dětičky přinášejí maminkám na stálo do pokoje den po porodu. Jenže tím, že jsem ztratila při porodu moc krve, tak mi právě tato „ranařka“ řekla, že mě dítě na pokoji nechat nemůže. Motala jsem se jak po velkém flámu. Hrozně mě to mrzelo, a jak jsem byla taková rozlítostněná, přišlo mi, že jsem jako budoucí maminka poprvé selhala. Dnes jsem jí ale hrozně vděčná, za ten další den, kdy jsem mohla odpočívat, že byla tak ZODPOVĚDNÁ, že mi Timinku „nešoupla“, ať se za každou cenu o ni postarám. Koupání nám sestra ukázala jen jednou (to nás jmenovitě oslovila, ať se jdeme podívat), ale pokud mají maminky zájem můžou se další den podívat znovu. Jde jen o to nebýt líná a nečekat, že za vámi pořád někdo bude chodit a přemlouvat.

A teď co bych udělala jinak:

1) Škoda, že tam se mnou nemohl být manžel celou noc. Máme spolu moc hezký vztah a tak si myslím, že bych tu noc s ním lépe přečkala, že by mi ten čas rychleji utíkal, ale chápu, že je to nemocnice a né hotel.
2) Ty gumové zástěry, které si lékařky oblékají při porodu jsou deprimující :o)
3) Změnila bych jídelničku, ty židličky jsou tam opravdu hrozné, viděla jsem všechny svaté, když jsem si měla k jídlu sednout, ale ani nevím, jestli by to sezení nějaké jiné židličky ulehčily. :o)

Moje názory na některé kritiky maminek, které jsem vyslechla při svém pobytu v porodnici:

1) OPRAVDU NEJSTE JEDINÉ NA SVĚTĚ, KTERÉ RODÍ. Myslím, že je přehnané čekat, že na každou rodičku bude vyčleněna jedna lékařka, jedna PA a jedna sestra na novorozeneckém (myslím, že to čekala i jedna maminka, se kterou jsem ležela na pokoji). Takhle to v čáslavské porodnici opravdu nefunguje, ale myslím, že to není na žádné porodnici.
2) Setkala jsem se s tím, že maminky kritizovaly, že PA i lékařka při porodu „křičely“ – tlačte, tlačte. Myslím, že nám tím chtějí pomoc!
3) Jedna maminka si stěžovala, že jejímu manželovi nikdo nezavolal, aby přijel k porodu. Maminky, každá si berete do porodnice mobil. Zeptejte se PA jestli si můžete zavolat manžela, buď vám řeknou, že hned, nebo třeba za hodinu.
4) Četla jsem zde, že nějaké mamince nechtěli dát léky na bolest. Mě osobně se při vizitě doktorka zeptala, jestli nechci něco na bolest, že chápe, že jsem moc zašitá. Já jsem odmítla, kontrakce byly bolestivější než nějaké poporodní šití. :o)

ZÁVĚREM:

S čáslavskou porodnicí jsem byla moc spokojená. Škoda, že už někdo nevymyslel, jak udělat přirozený porod bezbolestný. Myslím, že by se tím snížily i kritiky na personál všech porodnic. :o)

Moc děkuji paní doktorce Hurné, PA Dibelkové, PA Cincubusové, a ostatnímu personálu, který bohužel neznám jménem.

Nevím, jestli jsem napsala všechno, co jsem chtěla, ale i tak je toho dost. :o) Ani nevím, jestli to bude nějakou maminku, která hledá názor na čáslavskou porodnici, bavit číst.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.