Mila Zdenko, neda mi to jinak, nez na tvuj prispevek reagovat. Hlavne posledni cast se mi vubec nelibi. Za prve - kazdy clovek (a zena je clovek) ma jiny prah bolesti. Za druhe - ty jsi rodila 12 hodin, nektere zeny rodi 36 a vice. Za treti - tvuj porod skoncil cisarskym rezem, takze jsi ho (promin mi ten vyraz) vlastne "nedotahla" do konce. Nemas vubec pravo odsuzovat ostatni zeny za to, ze si u toho trosku zakricely. Jak tady nekdo jiz psal, treba jim to delalo dobre:) A myslim, ze statecnost je jiz fakt, ze zena porodila dite prirozenou cestou (holt pak to trochu boli). Tim samozrejme vubec nechci odsuzovat tebe, ze jsi rodila cisarem, nebot tve detatko bylo v ohrozeni zivota a tam jina cesta nenia bylo to tak naprosto v poradku. Ale neodsuzuj prosim jine zeny za to, ze rodily prirozenou cestou a mozna i bez epiduralu a dlouho, protoze tahle cesta opravdu nekdy trochu boli....
Mmch, rodila jsem v Nemecku, prirozenou cestou bez epiduralu a jen cca 5 hodin a navic sve prvni detatko. Vim, ze patrim mezi ty stastnejsi (i doktorka me na to upozornila). Nekricela jsem, ale o to vice si vazim zen, ktere rodily dlouho ve velkych bolestech a kricely!
Předchozí