Našla jsem na stránkách Fóra zdravé výživy (www.fzv.cz; pak na archiv) článek týkající se vhodnosti margarínů z hlediska obsahu transkyselin (které působí na zdraví negativně). Z hlediska obsahu těchto transkyselin dobře vychází všechny Ramy, Perly, Flory a Linca, Creme bonjour, Alfa, Aro, Dr. Halíř, Clever, Tesco, naopak jako rizikové označuji Dianu (náš doma nejoblíbenější :o(), Fineu light a mix, Adélu.
Trochu pochybností u mne ale vzbuzuje fakt, že rozbor probíhal v Povltavských tukových závodech - tuším, že jsou součástí skupiny Unilever, která margaríny taky vyrábí (a žádný jejich výrobek nevyšel špatně;o) a aktuálnost (do rozborů je zahrnut i margarín Lev-ně, který už se cca třičtvrtě roku neprodává - Delvita tuto obchodní značku, pod kterou se prodávalo v její síti cenově velmi přístupné zboží, zcela stáhla z trhu)
Předchozí