Ahoj Pavlo,
moje zkušenosti jsou staršího data a domnívala jsem se, že dnes už spíš jen pro nevěřícné kroucení hlavou. Ale zřejmě asi ne vždy a všude?
Moje děti obývaly kočárek v době, kdy bylo naprostým pravidlem, že kočárky s kojenci se odstavovaly nejen před každou sámoškou, ale i před obchodními domy, specielně i před tím největším. Parkoviště miminek před Kotvou ve mně vždycky vyvolalo pocit děsu a hrůzy, ale mentalita většiny totalitních maminek byla nejspíš asi jiná. Já vycvičená dobou s sebou vždy vláčela klokánka na břiše a když se mi podařilo ze západní ciziny importovat skládací sporťák, zcela nekompromisně jsem trvala na jeho vjezdu do jakéhokoliv objektu. Vidím ale, že ledy se sice pohnuly a čas mírně trhnul oponou, ale zas tak úplně do růžova taky ne. Aspoň to vy, dnešní maminky, máte o chlup jednodušší - můžete se odvolávat na různé listiny a pravidla a věřím, že s trochou zdravé asertivity se lze svých práv domoci. A moc se mi líbí, že z mého pohledu se věci snad přece jen změnily k lepšímu. Nebo ne?
Předchozí