Ahoj Petulo,
Nevím jak to vypadá v Podolí, ale já jsem rodila v květnu u Apolináře a byla jsem naprosto nadšená. A to i přesto, že porod nebyl úplně jednoduchý a že to bylo v době kdy bylo zavřeno Podolí a Motol, tudíž bylo u Apolináře narváno. Jednou už jsem tady svůj porod popisovala, ale je to už dlouho a asi bys to těžko hledala.
Mají tam dva sály, v každem z nich je vyšetřovna, čekatelsý pokoj, záchody, sprchy, místnost s vanou a pět porodních boxů. Porodních pomůcek mají spoustu. Já osobně využila jen míč a vanu, ale mají tam také různé stoličky, vak, takový závěsný popruh, používají také aromaterapii. Mě PA i p. doktorka několikrát masírovali břicho i záda ruznými vonnými mastičkami. Dlouho jsem měla kontrakce ale neotvírala jsem se, takže mi p. doktorka nabídla vanu. V té byly také nějaké voňavé bylinky, skvěle se mi tam ulevilo a hlavně jsem se během hodiny otevřela, že jsem mohla rovnou rodit. Takže vanu moc chválím. Ale nejúžasnější, byl přístup veškerého personálu, jak u porodu, tak na šestinedělí. U poirodu pořád všichni hrozně povzbuzovali a chválili, nikdo na mě nekřičel ani se neutrhoval a to si nemyslím, že bych jako prvorodička zvládala všechno zrovna ukázkově. Přesto šlo všechno s úsměvem. Na oddělení zase všichni pomáhali a radili, mohli jsme se na cokoli ptát a nikoho to neobtěžovalo. Jediné co se dá vytknout je jídlo, ale za to nikdo z porodnice nemůže a dá se to přežít. Takže celkový dojem byl skvělý. A i když jsem původně chtěla rodit v Podolí, tak příště asi zvolím zase Apolináře. Počkej si na reakce maminek z Podolí a uvidíš.
Rozhodně obě porodnice pořádají informační schůzky, takže doporučuji je navštívit. Pokud budeš mít ještě nějaké dotazy, můžeš napsat na e-mail.
Předchozí