Když se blížil porod naší druhé dcery (Emičky), pustila jsem se do prozkoumávání porodnic v našem okolí. Ačkoliv bydlíme poblíž Hradce Králové, tam se mi zrovna do porodnice moc nechtělo. Je sice renomovaná, jistě špičkové pracoviště, ale mě tyhle "fabriky" moc nesedí. Minule jsem rodila v Opočně a ačkoliv jsem tam byla docela spokojená, měla jsem chuť vyzkoušet něco jiného. Manžel pracuje část týdne v Náchodě, tak jsem si řekla: co takhle Náchod? Aby to měl taťka blízko, až nám bude nosit ty kompoty, džusy, pugety apod. Přesvědčily mě ještě maminky dětí na plavání, že Náchod se v mnohém zlepšil a ještě jedna z nich tam teď pracuje jako porodní asistentka. Šla jsem se podívat na informační setkání do Náchodské porodnice a moc se mi tam zalíbilo. Hlavně proto, že porodní asistentka paní (slečna?) Pavla Řezníčková byla na téhle instruktáži moc milá a ze všeho tam vládla taková pohoda, z porodního sálu mě uchvátil nádherný výhled na Náchodský zámek... No, vybrala jsem si nakonec dobře. Moc se mi v Náchodské porodnici teď v červnu líbilo, pohoda tam opravdu přetrvávala i během porodu, i po něm, nikdo nás zbytečně "neprudil", konečně jsem si připadala jako svéprávná matka. Ráda na to vše vzpomínám a Náchod jen doporučuju!!! A k mé velké radosti jsem u porodu měla jako porodní asistentku právě jednu z těch milých maminek z plavání (Romanu Morávkovou), která slouží jen jednou za týden... No nebyl to dárek z nebes?
Tak až budete někdo zvažovat jestli jít rodit do Náchoda nebo ne, tak po lidské stránce je to tam moc príma. Snad se podaří jednou i trochu vylepšit prostory, které na člověka dýchnou, jako v mnoha zdravotnických zařízeních u nás díky nedostatku financí, zastaralostí. A taky mě napadalo jestli někdy vyhlásit sbírku oblečení pro náchodská novorozeňátka. Některé oblečky už pamatují možná naše babičky...
Ale jinak Náchodská porodnice supr!
Jana
Předchozí