Své dvě první děti jsem porodila před zavedením ultrazvuku do praxe. druhé dítě mělo těžkou vývojovou poruchu a záhy po porodu zemřelo. Pisatelka si nedovede představit, co jsem prožívala a předkládá nám snůšku, eufemisticky řečeno, polopravd. Další těhotenství jsem měla ultrazvukem vyšetřené a velmi mi to v průběhu těhotenství psychicky pomohlo. Zajímala jsem se také a odborně popuilární literaturu, kde jsem se dočetla, že ultrazvukové vlny frekvencí a výkonů používané v lékařství byly mnohokrát vyzkoušeny na tkáňových kulturách i zvířecích modelech. Taky bylo za dobu jeho existence vyšetřeno něco kolem miliardy těhotných. Poškození ultrazvukem nebylo (!!!) ani jednou prokázáno. Naopak frekvence porodů poškozených dětí, nepoznaných dvojčat, s genetickými vadami klesla destei až stonásobně. Jen málokde existují jasnější důkazy přínosnosti nové metody. Jednostrannost názorů pisatelky mi připomíná postoje vymítačů ďábla nejhlubšího středověku. K.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.