No, teda Žofie... tohle zase pro změnu nadzvihne mě. Asistentka je přece za výkon svého povolání placená a dle EU do něj spadá vedení fyziologického porodu - tedy i doma. Pediatr je placený od toho, aby dohlédl na dítě - třeba i doma. A já je krzevá pojišťovnu platím ze svého zdravotního pojištění. Že na to zatím v ČR asistentky nebo pediatři nejsou úplně zvyklí, je věc jiná, ale tak si přece ve svém vlastním zájmu vyberu ty, kteří to profesionálně odvedou, nebo - jako Eliška - holt pojedu jinam za tím, co chci. Oni taky po mně budou v případě porodu doma určitě něco chtít (testy, úplné informace o mém stavu, zajištění domácnosti apod.). Ty jejich rizika jsou daná a nechápu, proč bych je neměla "otravovat či vystavovat riziku"? To si taky v krámu řekneš u pultu, že nebudeš honit prodavačku pro čerstvou housku, když má na dosah tu ze včerejška? Co kdyby třeba uklouzla? To je hrozně nezdravý postoj, to "braní ohledů" tam, kde je to nesmyslné. Takto si můžu pak "omluvit" úplně všechno, včetně nedobrého zacházení se mnou jako s rodičkou, pacientkou, klientkou, nakupující, občankou ze strany porodníků resp. asistentek, zdravotnictví, firmou, prodavačkou nebo policií či státní správou. A ještě to vystavím jako svůj klad. Pochop, že to je postoj ovce, který v důsledku vede k tomu, že se se skupinou jako se stádem zachází... a v podstatě právem - právem pastevce. Jenže ne každý ovce je... Zkus to, prosím, pochopit.
Předchozí