Ahoj Jani,
před skoro dvěma lety mi výsledky triple-testu vyšly 1:64 na riziko DS. Bylo mi stejně hrozně jako Tobě, představila jsem si 64 dětí - to přece není tak moc - dvě třídy u nás na gymplu. Moje šéfová v práci mi tehdy řekla: tím, že na to budete myslet takhle, to akorát přivoláte, miminko bude v pořádku. Na genetice v Motole je úžasná paní doktorka se skvělým přístupem k mírně hysterickým budoucím rodičům, kterým je třeba všechno polopaticky několikrát vysvětlit a hlavně uklidnit. Skoda, žes na ni nenarazila i Ty. U nás se nakonec ukázalo, že se test dělal o dva až tři týdny dřív než měl, což zkreslilo výsledky. (Holčičku jsme počali den před očekávanou menstruací a ne "předpisově" v polovině cyklu). Test se udělal znova a vyšel... už ani nevím jaké číslo tam bylo, prostě nějaké vysoké, takže vše O.K. Takže vidíš, co všechno (a i jaké "maličkosti") můžou výsledek ovlivnit. Takže: řekni si, že ten váš kluk jako buk bude krásný zdravý mimís, taky tomu věř (fakt to zkus!!!) a nestresuj ho, at to není poseroutka :-))). Držím palečky!!!!!
Ahoj Jana
P.S. Taky jsem tehdy byli u pana doktora Marka, bylo to tam super, bohužel jsem na něj ztratila kontakt a budu ho v nejbližší budoucnosti opět potřebovat - mohla bys mi ho poskytnout? Díky, J.
Předchozí