Milá Jano,
jak jsem s Tebou cítila, když jsem četla tvůj příspěvek. Bohužel stále se přesvědčuji, že cit a ohleduplnost některým lékařům chybí. Podobnou situaci jsem zažila s mladší dcerkou. 5 let před tím jsem porodila Báru, prožila jsem něco jako "falešné těhotenství", alespoň takto mi vysvětlil lékař, a musela jsem na "čištění", promiň, že používám tyto výrazy, ale přesně takto mi lékař vysvětlil diagnózu - pro něho banalita a pro mě? Asi jsem byla tenkrát hloupá a moc vyděšená ze všeho, co se kolem mne dělo, že jsem nebyla schopna víc se pídit po tom, co mi vlastně bylo. A to byla chyba, o to víc jsem se pak při těhotenství s Bárou bála, když mi při prohlídce na "genetice" v Podolí bylo lékařkou sděleno, "jak to, že mi neudělaly tentrát genetické testy, protože je možné, že jsem o dítě přišla díky genetické vadě. Moje krevní testy se totiž také neslučovaly s normálem - stejná předpověď jako u Tebe - Downům syndrom nebo v lepším případě - dvojčata. Ale lékařka na genetice mi sdělila, že v laboratořích mnohdy zbytečně vyděsí. Podle ní byly testy OK - přesto jsem šla na amniocentézu. Nález negativní. Bára se narodila opravdu v pořádku. Nezoufej, lékaři asi opravdu musí vidět všechno hůř a černěji, než to ve skutečnosti je.
Držíme moc a moc palce.
Macek (32) + Terka (9) + Bára (3)
Předchozí