Já jsem rodila v Motole letos v lednu.
V pátek jsem byla v poradně s tím, že mám mokrý výtok - lékeř mi na to nic neodpověděl - a já jako analfabet jsem si nedomyslela, že to je asi plodová voda.
Následující pondělí jsem měla neustále pocit, že jsem pomočená, a myslela si, že jde o inkontinenci.Přesto jsme večer jeli do porodnice. Tam mi řekli, že se něco děje, a poslali mě domů. Termín jsem měla až za měsíc, tak jsem neplašila. Ani poznámky typu " to to nemohlo vydržet do rána.. Vona prej má výtok atp." Mě nedradily - těhotná přehormonovaná ženská je asi nablblá - aspoň já byla.
Rodit jsem začala v úterý v noci. Nejdřív mě asistentka surově vytáhla z toalety, kde jsem konala věc, při které nemám ráda asistenci :). Zadek mi dovolila utřít až po několikerém naléhání...
Mladičká sestřička mi velmi šetrně dala klystýr, prodýchávala se mnou kontrakce a byla skvělá. Mého manžela odeslali na POŠTU !!!!! zaplatit příspěvěk 700,- - bylo půl druhé RÁNO!!! ( Po mojí stížnosti lze toto dnes již zaplatit v Motole - za nás to nešlo)
Samotný přechod na porodní sál byl děsivý.
Připoutali mě , neustále kdosi chodil, strkal do mě ruce. Jako vyděšená prvorodička jsem neměla ponětí o dýchání, polohách atp. Anestesii mi bez udání důvodu nedali ani po úpěnlivých prosbách, ani po vyhrožování.
Po 8 hodinách se mi nějak ulevilo, a já jsem věděla, že miminko chce ven. Volali jsme s mužem " Poďte sem prosim vás někdo...už to bude..."
Po 10 minutách opravdu přišla jedna asistentka, a honem honem volala ostatní. Dvakrát jsem zatlačila, a miminko bylo na světě... Kprsu mi ho přikládala sestra, do ruky mi ho nedali, mímo mělo hlavičku několik cm ode mne...
Poporodní péče byla nesrovnatelně lepší, sestřičky velmi ohleduplné a příjemné, dětské sestry také.. Ale ten porodní sál..
Jen dodávám, že asistentky nebyly až tak vytížené - za mou hlavou měly stolek, kde celou dobu neustále tlachalo několik z nich.
Takže Motol už nikdy!!!!
Předchozí