| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Okresní nemocnice

Opravdu mě hodně překvapilo, jaké změny se v porodnici udály od doby, kdy jsem přivedla na svět Natálku (prosinec 1999). Ani tomu nemůžu uvěřit.
Moje zkušenosti byly opravdu nepříjemné.Podotýkám, že jsem trochu "stresmanka", potřebuju oporu a tehdy jsem ji neměla.
Po příjezdu do porodnice ve 22 hod. mi sestra provedla měření. Poté odvedla na pokoj i s manželem.
Klystýr a holení provedla automaticky bez otázek, celý přístup byl velmi chladný a nelítostný. Pokračovalo to na pokoji, zpočátku vždy někdo po určité době vpadl do pokoje, ani nevím, jestli to byla uklízečka nebo sestra, pořád se to střídalo. Koukla na mě a zavřela za sebou dveře. Hlavně nefňukat.
Zůstala jsem tak do druhého dne do 9.00 hod (nedej bože, kdyby měly přijít komplikace - nedokážu si představit, jak by to dopadlo), druhý den ráno v 9 přišel doktor a když zjistil, že jsem od včerejší noci otevřená stále a jenom na 2 cm, dali mi kapačku a porod se rozjel. Ještě teď si pamatuju, jak mě sestra seřvala, když mi při stahu měřila teplotu + ozvy, že se moc hýbu, že to nemůže změřit. Nezdráhala se ani před mým mužem, který je v tomto ohledu ale moc "měkký" a bohužel jsem v něm neměla takové zastání, jak jsem očekávala a pouze nečinně přihlížel.
Stejně tak jako ke konci 2-3 přihlížející sestry, když jsem se jich ptala, jestli dýchám správně, málem mě seřvali: "neptejte se nás pořád, jestli dýcháte správně!".
Doktor za mnou přišel, až když jsem tlačila a vylézala hlavička.
Bohužel jméno doktora si nepamatuji, byl mladý, měl brýle a pamatuji si, že byl sympaťák. Až s jeho příchodem jsem se tak nějak vnitřně uklidnila a byla jsem pak klidnější. Šil mě velmi pečlivě asi hodinu, bolest jsem absolutně žádnou necítila a na jeho jediného bych nedala dopustit.
Nemusel říkat ani slovo, prostě cítíte takový nějaký bezpečí nebo oporu.
Na oddělení šestinedělí byl neustáloý pohyb lidí, sester...Ani chvilka klidu.
Tu a tam mě někdo seřval, že mobiluju, že to ruší přístroje. Byly to nejspíše staniční sestry.
Předporodní kurs jsme sice absolvovali s manželem, odnesla jsem si s sebou na lístečku, co si musíme a nemám brát do porodnice. Dopadlo to tak, že jsem zjistila, že díky tomu seznamu nemám spoustu věcí jako jsou vložky, pyžamo, ručník, podprsenku pro kojící (resp. správnou velikost- jaksi jsem to neodhadla)
Dali mi košili, kterou jsem měla neustále potřísněnou a na výměnu jsem musela dlouho čekat a říkat si o to několikrát.
Na pokoji jsem ležela ještě s jednou paní, které chodily návštěvy do pokoje, bylo to velmi nepříjemné - pokud by šlo, jelikož tam byli prakticky od poledne do večera. Zaplatila bych si příště nadstandart.
S kojením mi nikdo neměl snahu pomoci. Proklínala jsem všechny knižky, které jsem o kojení načetla!!!
Z porodnice jsem odcházela s bradavky rozpraskanými.
Všechno záleží na osobním přístupu a otázce štěstí, na koho kápnete.
Já jsem s odstupem času ráda, že jsem měla štěstí na doktora a to je hlavní.
Na to chování slepic, které se ochomítaly kolem, jsem už nějak zapomněla.
A druhý porod ? Pokud bude, tak asi zase do Havličkova Brodu. Vím, co mě může čekat. Takže příště s heslem : "Horší už to být nemůže".
Nebo víte na Vysočině o lepší porodnici???? Resp. lepším přístupu?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.