Ahoj Eriko.
Musím reagovat na tvůj dotaz. Snažíme se s manželem už 14 měsíců. Spojila jsem se s Brněnským centrem CENAP (Centrum naděje a pomoci) a tam mi vysvětlili symptotermální metodu – sledování teploty. Takže tahle metoda je opravdu spolehlivá. Pomocí Sarapisu jsem si upravila cyklus a OVU přichází i podle teploty pokaždé 17 den cyklu. Navíc mám z odborného tisku z mezinárodní konference o přirozeném plánování rodičovství. tyto info cituji:
…jedním z příspěvků na této konferenci bylo i srovnání spolehlivosti různých přístrojů na měření ovulace a samotné symptotermální metody a jejich kontrola ultrazvukem. Průzkumu se zůčastnilo 62 žen u kterých bylo odsledováno 122 cyklů. Ze všech přístrojů měli nejlepší výsledky Cyclotest – 2- plus – jen 1,7% nepřesných záznamů, pak Babycomp – 4,7% nepřesných záznamů, Bioself 2000 – 7,5%, Persona 20,8% a mikroskopy na sliny až 51,6 – 73,4% nepřesných záznamů. Symptotermální metoda se na 100% shodovala s ultrazvukem a měla 0,0 nepřesných záznamů.
Jenže dle mé zkušenosti, tohle všechno nestačí, když zjistíš po takové době snažení, že vejcovody jsou neprůchodné a je potřeba je pročistit – ale v tomto zjištění jsem na začátku. Takže až budu vědět víc, zase se nejen s tebou o své poznatky podělím.
Předchozí