Zdravím všechny,
(druhý pokus)rodila jsem na Bulovce v dubnu 2002 a můžu s důvěrou říct, že tak příjemný a hodný personál snad nemají nikde jinde v nemocnicích. Přijmuli mě v sobotu brzy ráno jako prvorodičku po tom co mi odtekla plodová voda. Byla jsem tam až do neděle podvečera, kdy mi dali kapačku pro vyvolání porodu, protože naší malé se zjevně nechtělo ven. Za tu dobu se u mě vystřídalo dost personálu, abych molha posoudit jaká je tam morálka. (A abych pravdu řekla, Bulovku jsem si vybrala ze svého vlastního uvážení,a když si pomyslím že podolské centrum ÚPMD mám ani né pět minut od domu, ale s dost špatnými zkušenostmi.)Nemohu si ztěžovat na porodníky ani v nejmenším slova smyslu, spíš mě trápilo to, že jsem je sem, tam počastovala nadávkou, protože jsem to po těch 30ti hodinách porodních bolestí a nevyspání už měla plné zuby. Rodila mě lékařka kterou jsem už po probdělé noci přemlouvala k císařskému řezu jen ať už to mám za sebou. Byla na mě velice příjemná, protože mi dokázala vysvětlit že se otvírám velice pomalu a tudíž by to byla škoda to uspěchat. Moje původní myšlenka byla rodit v CAPu, ale bohužel na konec jsem byla vděčna za normální klasickou polohu (i když v dnešní době je to úplně něco jiného jak o pět let zpět).Po porodu mi nechali malou celou dobu u mě dokonce mi ji položili hned po odstřižení pupeční šňůry, pak ji vzali a zkontrolovali a přiložili mi ji zpět. Po dvou hodinách jsem jela na pokoj a ani tam nemám špatné vzpomínky, sestry byly sice starší a možná méně příjemné, ale to záleželo jaký jste k nim zvolili přístup. Já nečekala na to až mě přijdou umýt nebo dokonce zkontrolovat jesli jsem už byla na WC. Jelikož manžel nebyl u porodu v ten moment co mě odvezli na pokoj přešlapoval za dveřma. Po dovolení u sestry (celkem ji udivilo že jsem vstala a nedělá mi to problémy, prože mě před chvíli přivezli ze sálu a zašitou na dvou místech) jsem si sním sedla na chodbu a byli jsme se podívat i na malou. A pak jsem tam strávila jěště tři dny, byla jsem ráda že jsem mohla nechat malou na novorozeneckém oddělení přes noc abych načerpala sílu a trochu se vyspala, akorát mi ji přinesli v deset hodin na přiložení a sestra mi vysvětlila vše co jsem chtěla vědět. Ráno jsem si došla pro malou a od té doby jsem ji měla neustále u sebe. Ať se na to dívám jak se dívám ani z jednoho pohledu nemohu říct proti nemocnici ani proti personálu jediné špatné slovo.Dokonce jsem byla překvapena že jsme každé ráno dostávaly půl litru mléka na rodičku, což neměli ani v takové vyhlášené porodnici jako je ÚPMD v Podolí. Máme na cestě druhé dítě které má přijít v půlce září, a nemyslím že bych chtěla rodit někde jinde.
S pozdravem Pavlína
Předchozí