Vážená "JAno"- obhájkyně hradecké porodnice,
fakt přeplněnosti této porodnice je bohužel nezvratitelný. Je červenec 2004 a minulý týden zde rodili naši známí - ne "kdovíkdo". No rodili - budoucí tatínek byl nejprve poslán zase zpět domů hádejte proč - nebylo místo, sešlo se šest porodů najednou. To, že se zajedeme do porodnice podívat na krásné nové vybavení nám není moc platné, pokud v ten den D a moment M nebude porodnice kvůli přetížení přijímat, nebo pošle partnera na čas domů - právě na ty chvíle, které si myslím právě potřebuje žena nejvíce strávit s ním a cítit oporu. V nejlepším případě se pak sejde na předporodním pokoji s dalšími rodičkami... Sama mám termín porodu až příští rok, ale už teď mám těžkou hlavu a velké obavy z toho, kde rodit...Jak už tu někdo psal, považuji také za velkou chybu zavírání menších porodnic v kraji a snahu o jakousi centralizaci za nesmyslnou. (Např. na Nový Bydžov jsem vždy slyšela jen a jen chválu, i na internetu, kam psali právě ty spokojené maminky).
Přeji všem, i sobě co možná nejklidnější porod s pokud možno solidním zacházením personálu a hlavně zdravé mrňousky!
P.S. Také si velmi potrpím na správnou gramatiku, až s tím občas otravuji své okolí, ale nezlobte se na mě, tady na těchto stránkách je to přeci úplně jedno - podstatné jsou ty zkušenosti, které ženy sdělí.
Předchozí