| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

V Praze je důležité brát v úvahu dopravu, takže jsem začala tímhle aspektem. Jednak jde o možnost dojet tam rychle autem, pokud možno i v pátek odpoledne, jednak o to, že už šest týdnů před termínem se má chodit do poradny do té porodnice, kde chceš rodit - takže dostupnost veřejnou dopravou. Proto jsem vyloučila Bulovku a Krč, zřejmě bydlíš také v jižní půlce Prahy. Motol jsem zavrhla částečně také kvůli dopravě (autem - bývá to tím směrem zacpané), jednak se mi nějak nelíbilo, co jsem o něm občas zaslechla. Později jsem o něm slyšela ještě další nepříjemnosti, zřejmě se to tam hodně podobá časům minulým a rodičkám se tam ne zcela věnují (lidsky, nikoliv odborně), to mám ovšem pouze z doslechu.

Pak jsem se rozhodla do zbylých tří porodnic prostě zajít a podívat se.
U Apolináře se mi to docela líbilo, ale v Podolí víc, a tak jsem si vybrala Podolí. Do Vinohrad už jsem nešla, prostě byly na řadě poslední. Pro Podolí rozhodl pocit, že se tam snaží do porodu méně zasahovat, než u Apolináře. (Apolinář: "prvorodičky potřebují nástřih skoro vždycky, druhorodičky někdy ne", Podolí: "prvorodičky potřebují nástřih často, druhorodičky tak půl na půl" a podobně - jen jemné rozdíly, navíc to mohlo být ovlivněné názorem té které konkrétní osoby, se kterou jsem mluvila.) Nikdy nevíš, jak to bude vypadat doopravdy, ale navštívit všechny tři porodnice, o kterých uvažuješ, docela doporučuju, získáš aspoň nějaký názor.
Dvě dodatečná zjištění: kolem Apolináře se nedá široko daleko zaparkovat.
V Podolí se neplatí za cvičení pro těhotné a to cvičení je výborné.

Ještě poznámka pro ty, kterým se zdá, že jsem se rozhodla na základě nepodstatných věcí: všechny pražské porodnice mají vysokou odbornou úroveň a jsou schopné postarat se i o miminko vyžadující intenzivní péči. Takže pokud nepatří maminka do nějaké konkrétní rizikové skupiny (cukrovka, srdeční vada, ...), na kterou jsou jednotlivé porodnice specializované, nemusí brát tohle jinak jistě velmi podstatné hledisko v úvahu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.