Včera jsem se vrátila s Kristinkou, která se narodila minulý týden, z porodnice z Podolí. Slíbila jsem jim, že je budu všude chválit, tak začínám. Ne vážně - péči v Podolí nelze nic vytknout, alespoň z mého pohledu laika co se týče přístupu lékařů i sestřiček. A to jsem prošla hned několik oddělení. Tři dny před porodem jsem strávila na pozorování na "rizikovém", kde to bylo fajn, dále musím poděkovat velmi milé porodní asistentce a lékařovi, kteři byli u počátku porodu. Ten bohužel po čtyřech hodinách skončil císařským řezem, ale nabídli mi epidurální analgezi, takže jsem holčičku viděla pár vteřin po narození a všichni tu také byli moc milí a pomáhali mi. Na oddělení intenzivní péče, kam převážejí po "císaři", totéž, a konečně péče sestřiček nejprve na "normálním" pokoji a následně na nadstandardu byla opravdu úžasná, oceňuji zejména úplně lidský přístup. Spíše než vztah zdravotnický personál - pacient bych ho označila jako člověk, který prožívá nejkrásnější chvíle v životě, ale zároveň je na tom přechodně fyzicky poměrně bídně a člověk, který se mu snaží pomoc, a to nejenom léky, ale i dobrým slovem. Podolí proto vřele doporučuji. Věřím, že takové zážitky má odtud většina maminek.
Takže ještě jednou vřelé díky do Podolí
Předchozí