I já jsem rodila v Chebu, jsem z M.L. a měla jsem namíříno do Plzně. Porod na mě přišel v pátek večer a já jsem neustále váhala zda mám jet rodit do luxusní porodnice v Plzni a nebo do bližší porodnice v Chebu, kam jsem jezdila na ozvičky. Nakonec jsme napsala lístečky a při prvních kontrakcích jsme s manželem losovali. Vyšla nám Plzeň. Starší dceru jsem předtím odvezla preventivně k rodičům a po návratu domů jsem zjištila, že se opravdu nejedná o poslíčky a vytočila jsem porodnici FN Plzeň Lochotín. Zde mi bylo řečeno, ať přijedeme, že tzv. stop stav není. Asi za hodinku jsme byli v porodnici v Plzni, kde mi ve dveřích bylo sděleno, že mají stop stav , a že jelikož mám kontrakce po 5 minutách tak mě natočí a lékař prohlédne. Po 3/4 hodině tedy zjistili, že vážně začínám rodit, což jsem věděla, a začali obvolávat porodnice v okolí. Nakonec jsem měla jet do Rokycan. Venku na mě čekala kamarádka z Plzně a nevěřila, že je tohle možné, jelikož je také zdravotní sestra. Já jse řekla manželovi, jedeme do Chebu a tak jsme jeli. Přijela jsem tam asi za další hodinu s kontrakcemi po 2 minutách. Byli jsme dost unavení hlavně manžel, jel jak o život, aby jme to zvládli. Paní asistentka byla velice osobitá a né příliš nadšená z našeho hlučnějšího příjezdu uprostřed noci a z manžela, který mi slíbil, že bude u porodu. Bohužel mi na cestě z vedra a odstředivé síly otekly mé jinak hubené nohy a tak jsem nebyla moc super chodící rodička. Musím uznat, že nápad poslat mě do horké sprchy nebyl nejlepší a dojít na porodní sál bylo pro mě také nekonečné. Když jsem tam došla měla jsem si poslední kontrakc, která už šla jedna za druhou prostát. Asi proto, že jsem nebyla pořád po 3 hodinách v Chebu dost otevřená. Manžel jen kroutil hlavou a občas něco moudrého řekl, což paní asistentku asi donutilo zavolat paní doktorku Drozdovou, chci říct spíše anděla, protože po jejím příchodu se vše změnilo v pohádku s šťastným koncem, za což jí moc děkuji, Tobiášek 51 cm 3,65 kg, i paní asistentka se začala chovat jinak. Porod byl porod měla jsem toho dost, ale byla jsem hrozně brzy zahojená a hlavně máme toho nejkrásnějšího chlapečka alespoň pro nás. Také personál sester, které se staraly o nás maminky byl absolutně profesionální a lidský. Chtěla bych taktéž poděkovat hlavně dětským sestřičkám, které se ve dne i v noci staraly o naše děti, zejména o Tobiáška, protože ten byl 2 dny a 2 noci na ozařování pro vysoké hodnoty novorozenecké žloutenky. Teprve tam jsem si uvedomila, když jsem chodila po 3 hodinách kojit ve dne i v noci, jak je jejich práce zodpovědná. Sice jsme šli domů až 8 den. Ale díky personálu jsem se psychicky povznesla, znovu mě vše včetně kojení a péče o miminko vysvětlily. Také nám Tobiášek prospívá má skoro 8 měsíců váží přes 8,5 kg a měří cca 76 cm a neustále ho kojím. Kdybych stála znovu předtím zda rodit v Plzni či v Chebu . Vyhrál by Cheb!!! Díky!!!
Předchozí