Jedna z věcí která třeba mne hodně přesvědčila kde rodit,byla i ohledně porodních sálů.
Motol a Apolinář mají jen porodní boxy-jeden sál a několik rodiček pouze oddělených.Slyšíš co se kde děje.
Podolí-má pouze porodní sály.Boxy nemají.
Jinak hodně rozhodující je také dostupnost.Od 36-38týdne budeš na kontroly chodit již do porodnice.Termín máš v zimě,jako jsem měla já.Věř,že již se ti nebude moc chtít trmácet se přes celé město.Proto opravdu vol porodnici pro tebe dobře dostupnou.Já v závěrečné době musela do Podolí docházet na monitor téměř každý den i o víkendu.
Moje hodnocení porodnic:
Motol-porodní boxy,pokoje 6nedělí(ze všech porodnic je asi nejmodernější,co se týče těchto pokojů) jsou vždy pro 2maminky a dva pokoje maji společné WC a sprchu.Personál-nějak ještě nezjistili,že se změnila doba a že i maminka má svoje práva.A trocha úsměvu,pochopení i taktu tu chybí.(Zkušenost z července 2003 rodila mi tu jedna kamarádka).
Apolinář-porodní boxy.Pokoje 6nedělí-společná wc a sprchy pro maminky z oddělení.Vybavení pokojů-klasika-postele,stolky,postýlka pro mimčo.Žádný luxus,ale vše co potřebuješ.Personál-někdo dobrý,někdo ne(lidé jsme různí).U kamarádky sestry špatně zaznamenaly dobu kdy odešla voda,tudíž pozdě dostal ATB a porod musel být završen císařem.Jelikož mimi se již dusilo.Těhotenská poradna-poněkud chaoz a čeká se tam poměrně dlouho(i 4h).(zkušenost září 2003,rodila mi tam druhá kamarádka)
Podolí-porodní sály.Od 6neděl-wc a sprcha společná pro odd.Pokoje-vybavení normál,žádný luxus,ale vše co potřebuješ.Personál-normáln-někdo dobrý,někdo ne(lidé jsme různí),ale dle mé zkušenostu větší míra byla těch ochotných a milých.Těhotenská poradna-objednaní na čas a celková doba v poradně byla vždy max 1h.Snaha lékařů všechna vyšetření soustředit na jeden den aby tam mamina nemusela chodit několikrát.Můj poznatek-Podolí je pro mne jednička.
Předchozí