Rodila jsem v 9/2001 a pokud budu hodnotit zážitky jako celek, nemám žádné velké výhrady. Snad bych jen tenkrát uvítala lepší informovanost o tom "co teď bude." Měla jsem sice hodně nastudováno a přečteno z časopisů a knih, ale realita v každé porodnici je jiná. Taky jsem byla velice zklamána z pana doktora(u porodu), který nám dával dost najevo, že ho vlastně rušíme a když jsem projevila nějaké pocity, tak mi bylo řečeno, že si vymýšlím. Ale na druhou stranu zážitek z porodu byl nakonec krásný, Ondráše jsem měla od porodu stále u sebe a trpělivost sester při našem kojení se nedá vyvážit ani zlatem.I když jsem v porodnici byla delší čas, což mělo vliv na mou psychiku, není nic tak zásadního co by mě odradilo porodit v Mostě naše druhé miminko. Doufám, že se vše jen změnilo k lepšímu. Jo, a ten pan doktor už v mostecké porodnici není, což jsem uvítala. Vždyť, kde jinde by mělo být zaměstnání - posláním, než v porodnici. Přeji všem maminkám, které budou rodit v Mostě, aby byly spokojené a vzpomínaly na ten den jako na malý zázrak.
Janina z Lomu
Ještě malá připomínka: asi je to otázka peněz a prostoru, ale bylo by fajn, kdyby měla možnost doprovodná osoba (manžel,partner)být s maminkou i na "hekárně." Tato možnost je povolena pouze jednomu (jeden pokoj) ostatní musí domů, nebo čekat někde po chodbách až rodička jde na sál, kam teprve pustí partnera. Což byl náš případ. A právě v té nejdelší době jsem tam byla sama.
Předchozí