Dobrý den,
i já bych se ráda podělila s opožděním o svoje zážitky z porodu ve FNKV. Mohu potvrdit zkušenost maminky z poradny - opravdu se déle čeká, jednou jsem tam byla 5 hodina podruhé jsem byla hotova do 2 hodinek
Jinak na samotný porod nevzpomínám moc v dobrém. Na dr. Brandejse si nemohu stěžovat, ráno jsem byla u něj v poradně a v 2,32 ráno mě rodil. byl skvělý. ten večer měli velký příjem - sešlo se nás tam asi 6 maminek a po nás museli zastavit příjem. po příjmu mě dali na přípravnu, manžela poslali domů, že mu včas zavolám. očkávala jsem trochu více pozornosti a taky informací, co mě čeká. ale bohužel jsem se jich nedočkala. měla jsem křížové bolesti nejdříve po 5-ti min, pak po 3. do toho mi bylo velmi zle od žaludku a bylo dost chvil kdy jsem myslela, že se tam složím k zemi. sestřička mě chodila kontrolovat sporadicky a byla dosti odměřená. já byla omámená bolestí a tak jsem ani neměla sílu si říkat o něco navíc. sestřičky přístup se nezlepšil ani při porodu, bylo vidět, že člověka berou jako kus. po porodu, mě nedali s miminkem na pokoj, ale jelikož měli přeplněno, tak mě šoupli o patro níže na společný pokoj pro více pacientů. miminka nám pak vozili na kojení. já měla docela štěstí, jelikož se mi pokaždé chlapec přisál a kojení se rozběhlo v pořádku, ale ostatní maminky (byly tam 4 další) neměli takové štěstí. navíc se nikdo moc nezajímal o techniku kojení, až na jednu mladinkou a velmi milou sestřičku co nám děti vozila přes den, v noci tam byla jiná a o té raději psát nebudu (táhl z ní tabák - takže představa, že je u mého miláčka mě děsila). třetí den mě přesunuli na pokoj a dali mi konečně maličkého vedle mě. pokoj byl opravdu hezký. jak z rychlíku nám jedna sestřička ukázala koupání na jednom miminku, a večer at si s tím poradíme sami. jelikož měli přecpáno, tak mě další den, tj. po 72 hod. po porodu poslali domů. závěrem: porod ucházející a poporodní péče nic moc. asi by člověk musel stále běhat za sestrami a vyptávat se, ale žádný ohled na prvorodičky a na to že by jim měli něco více vysvětlit. dokonce jsem musela jednu maminku, která rodila ve stejný dens e mnou uklidnovat, protože než odcházela domů tak se ještě pořádně nerozkojila. .... možná budete mít lepší zkušenosti, možná se za těch pár měsíců hodně upravilo, moc bych to nastávajícím maminkám přála.