I pro porod našeho třetího miminka jsme se rozhodli pro porodnici v Brodě. Důvod byl ten, že jsem zde již dvě děti porodila a byla jsem spokojená. Ani napotřetí to nebylo jinak.
Můj druhý porod v Brodě proběhl na podzim roku 2004 a z mého pohledu se porodnice zase o něco zlepšila. Zástěny na pokojích (když má sousedka návštěvu, zatáhnete si, v klidu nakojíte, lehnete si a nemáte pocit, že na někoho "vystrkujete zadek"
), informace o průběhu dne na oddělení (kdy čekat vizitu, kdy úklid, jídlo atd.), všichni mají vizitky a lékaři, PA se představí (zvláště u porodu jsem ocenila, že se mi PA představila, řekla, kdo je tam ještě s ní a při změně směny mi přišla představit novou PA), mnohem více se se mnou bavili o tom, co bude následovat, co chtějí udělat a když jsem řekla, že nechci (např. protrhnout vak blan), bylo mé přání plně akceptováno, bez jakýchkoli komentářů.
Malého jsem hned po porodu dostala na bříško (stejně jako u minulých porodů) a hned se ho snažily přilložit, když nechtěl, tak asi po pěti minutách ho sestřička odnesla, zvážila (měření proběhlo až třetí den na dětském odd) a přinesla mi ho zabaleného a ve slušivé čepičce. A pak už zůstal malý s námi (i když mi bylo na oddělení potom nabídnuto, zda si ho chci nechat u sester a vyspat se).
S čím je třeba počítat a z mého pohledu je to změna "k horšímu" je málo bavlněných plen, tudíž je nelze používat na přebalování a musíte si vystačit s donesenými papírovými plenami. Nevadilo mi to proto, ž musím používat "svoje" pleny, ale jako uživatelce látkových plen mi to jenom přišlo škoda. U předchozích dětí bylo bavlněných plen dost a jedorázovky se používaly namísto svrchních kalhotek a bylo to v pohodě.
Co se týká jídla: může to být i horší. Ke snídani bych namísto tří krajíců chleba ocenila, kdyby si bylo dostatečně čím namazat
Jablko dávali každý den. Večeře je dost brzy, takže přijde večer ještě hlad :-(
Sestřičky dětské i "ženské" byly fajn, některé ráznější, některé milejší, ale celkově pohoda.
Doporučuji: nebát se zeptat na cokoli!!! Když se nebudete ozývat, všichni vás nechají v klidu (nechci psát, že si vás nevšimnou, to vypadá jinak!!
)
Závěr: stálo mi za to i potřetí jet do Brodu (z Kutné Hory).