Rodila jsem v Pardubicích letos 29.dubna. Nemůžu říct proti porodníkům ani Ň. Ovšem pokud očekáváte přirozený porod, budete asi zklamaná. Já jsem si přála, aby jsme to obě přestály bez traumat a komplikací a aby to bylo co nejkratší. Přesně tak to i dopadlo. Personál byl absolutně profesionální, v pravých chvílích konal ty pravé věci, všichni byli zdvořilí a věcní, někteří i usměvaví. Jedna velká výtka - malou mi nepoložily po porodu na břicho, ale utíkali s ní někam jinam, samozřejmě manžel jim byl v patách. Na druhou stranu, na porodním sále bylo docela chladno, takže by to třeba pro ni bylo i nebezpečné. A jedna ještě větší výtka - nikdo se nestaral, zda zahájíme kojení do 1/2hodiny po porodu. Nikoli však ze zlé vůle, byl tam ten den opravdu děsný frmol a všichni běhali kolem rodících. Já jsem se samozřejmě přičinila sama aby jsme to nepropásly.
Na novozeneckém jsme neměly také žádné potíže, se setřičkama jsem se téměř neviděla. Kojení šlo totiž dobře, veškerou péči jsem zvládla sama a byla jsem ráda, že se nemusím nikomu zpovídat jak se starám o své dítě. Musím ale říct, že mám vystudováno a taky pracuju téměř v oboru (kojenecký ústav) a tak jsem pomoc nepotřebovala. Nemůžu proto posoudit jejich kvality. Všechny byly milé, některé jen "povinně", ale přece.
Jinak jídlo PŘÍŠERNÉ!, pokoje super (měla jsem jednolůžkový), režim super. poporodní lékařská péče o mě i malou dobrá.
Zhnusená jsem byla až z ambulantní návštěvy na gynekologii, kam jsem šla tahat stehy po epiziotomii. Při propouštění mi řekli kdy je doba vyhrazená pro šestinedělky abychom nemuseli čekat. Ovšem nejenom, že jsem čekala 1,5 hodiny, ale ještě k tomu v narvané čekárně plné cizích lidí, nebylo si kde sednout (ne že by to po tom šití šlo...) s pětidenním miminkem, přičemž na pokoj v porodnici za mnou nesměl můj 3-letý synek aby malou nenakazil, kteréžto opatření vzhledem k té narvané čekárně uplně postrádá logiku.
Takže závěr: mějte přesně jasno co při porodu chcete, pohlídejte si kojení do půl hodiny po porodu, chovejte se sebevědomě a ptejte se co a proč s vámi dělají. Jsem přesvědčená, že vaše rozumné přání bude vyslyšeno. Hodně štěstí!!!
Děkuju ranní službě z 29.4.2004, obstáli jste mnohem lépe než v Brně Bohunicích před 3 roky.
PS: Pokud by někdo chtěl konkrétnější informace nebo měl nějaké otázky ráda napíšu. Měla jsem z porodu v Pardubicích taky veliké obavy a neměla se koho zeptat. Rodit zde byla pro mě nutnost, protože jsem chtěla aby za mnou mohl třeba několikrát denně přijít můj starší potomek a to by jinde nešlo kvůli dojíždění. Byla jsem opravdu velmi příjemně překvapena. Nebojte se.
Předchozí