Ahoj holky,
v prosinci 2002 jsem otěhotněla - znovu jsem se vdala a miminko jsme moc chtěli. Krevní testy vyšly dobře, ale v březnu mi bylo 35 a lékař mě upozornil na to, že jsem moc stará a že bych měla (!) podstoupit vyšetření plodové vody. Já zodpovědná husa jsem šla (bez jakýchkoliv jiných důvodů, jen "pro jistotu"), bohužel jsem byla ten případ riziko 1:100, které jsem tehdy bláhově považovala za nízké a že se zrovna mě nebude týkat.
Miminko umřelo týden po odběru plodové vody, dozvěděla jsem se to však až po dvou týdnech, při sdělování výsledků amnio testu - "výsledky jsou maminko v pořádku, máte zdravé děťátko co má správný počet chromozomů a teď ještě uděláme kontrolní ultrazvuk.......... a pak přišlo už jen suché sdělení: plod odumřel, zřejmě narušením při odběru. Musela jsem ho porodit, byla jsem již v pátém měsíci a nikomu podobný zážitek nepřeji. Vyšetření plodu i placenty nepřineslo žádné nové informace, všechno prý bylo v pořádku.
Nyní jsem znovu těhotná, zatím pár týdnů, pročítám tyhle stránky, jsem nervózní, jak to všechno bude a jestli se děťátka ještě dočkám. Hledám a nevím co a jsem spíš smutná než veselá, protože mám hrozný strach, jak vše dopadne. Vím, že bych měla být veselá a plná naděje, ale nějak mi to nejde.
Držím palce všem těhulkám!
Předchozí