Milé maminky,
s porodnicí ve Svitavách mám zkušenosti dobré i špatné.
Musím konstatovat, že personál gynekologického oddělení byl skvělý. Byla jsem spokojená s přívětivostí a ochotou všech sestřiček. Chovaly se báječně a já už od doby, kdy jsem chodila na měření křivky, jsem měla dobrý pocit. Jsou to ženy v pravém slova smyslu. I lékaři přistupovali ke své práci profesionálně. Musím ocenit přístup dr. Pokorné, která již při cvičení pro těhotné věnuje svoje znalosti a sdělujeme ve velmi vhodné formě budoucím maminkám. Myslím, že p. prim. dr. Richter může být hrdý na své podřízení i sebe.
Horší pocit mám, když si vzpomenu na sestřičky z novorozeneckého oddělení. A bohužel způsobila to pouze jediná osoba – sestřička. Ta měla noční službu po mém porodu. A na její přístup nikdy nezapomenu. Měla jsem pocit, že mě kontroluje a mluví se mnou „gestapo“. Připomínky typu – "maminko, ale to už se nikdy nevyspíte, proč kojíte z obou prsou, to mu to nestačí z jednoho? To nemůžete uklidnit? No tak, já vám ho vezmu na příkrm, ráno mi sdělila, že nevěděla, že se ráno narodilo, dále Vy máte to miminko nějak žluté to má žloutenku, žloutenka v horším stádiu poškozuje mozkové buňky". No hrůza. Při mé smůle měla tato sestra službu hned pětkrát během mého pobytu v nemocnici. Když jsem odcházela, sdělila mi, že doufá, že opět za nějaký rok přijdu. Já chtěla jen odpovědět, že ať mi vzkáže, kdy bude mít dovolenou nebo půjde do důchodu a já přijdu. Nevím, jak se jmenovala, ale její jméno začínalo na „Vy..“
Z toho všeho se mi chtělo brečet a taky jsem to obrečela, když jsem byla sama. Tato jediná osoba poškodila i ostatní ochotné sestřičky, které by se mohly rozkrájet samou ochotou pro Vám něco udělat. Staniční sestra je přísná, ale spravedlivá osoba. Ochotná se vám věnovat i v noci s jakýmkoliv problémem.
Mimo jediné sestry jsou sestřičky samá usměvavá sluníčka, se kterými se dá mluvit o všech starostech, problémech a radostech ze svých dětí.
Zdravé miminko všech maminkám přeje M.
Předchozí