Milá Kamilo, nemám sice přímé zkušenosti s Hradeckou porodnicí, ale napíšu ti, co vím a co bych dělala já na tvém místě.
Moje švagrová rodila dvojčátka před více než dvěma a půl lety v Rychnově nad Kněžnou. Po celou dobu těhotenství byla pečlivě sledována (těhotenství bez komplikací) a jakmile se blížil termín porodu, pro jistotu ji hospitalizovali. A udělali dobře, protože nastaly nenadálé komplikace. Děvčátka se nakonec musela narodit císařským řezem, protože u té menší (1,60kg) zjistili dýchací obtíže. Ihned po narození ji převezli právě do Hradecké porodnice (naštěstí se tam našlo místo - měli ji vézt až do Prahy ,kvůli malování v Hradci), kde prožila (na novorozeneckém JIPu) více než měsíc zdravotních komplikací. Maminka k ní mohla jen na návštěvu a po propuštění z JIPky byla s ní i s druhou cácorkou přemístěna na společný pokoj, než byli propuštěny domů.
Protože jsme celé to nešťastné údobí prožívali s nimi, vím co pro švagrovou a mého bratra znamená péče na novorozenecké JIPce v Hradci Králové. Znamená záchranu života pro jejich dcerušku. A neobyčejně si váží ochoty a přístupu celého personálu Hradecké porodnice.
Já jsem rodila (bez komplikací) pokaždé jen jedno miminko, ale v Hradci jsem nerodila. (Také jsem o něm uvažovala, ale dala jsem na kladné ohlasy a své touhy a jela rodit do vody, do Vysokého Mýta.) Myslím ale, že kdybych čekala dvojčátka, do Hradce bych rodit jela. Tam jsou na tyto porody dobře připravení a vybavení. Neriskovala bych život a zdraví ani jednoho z dvojčat.
V žádném případě tu ale netvrdím, že u tebe to musí dopadnout obdobně. Naopak ti přeji, abyste žádné komplikace nepoznali! Přeji ti krásný a pohodový zbytek tvého dvojnásobného těhotenství zakončené porodem zdravých miminek.
Hanka
Předchozí