| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Těhotenství a pracovní právo

Sylvie,
cetla jsem, co jsi tady psala. V necem mas pravdu, ale dnes se fakt ty nemocenske zneuzivaji a myslim, ze CR je az moc socialnim statem a takhle to nemuze fungovat. Prvni tehot. jsem pracovala az do konce a druhe (protoze prislo brzy, pul roku po porodu), jsem nepracovala vubec a udivilo mne, ze mi v praci, podotykam v praci rekli, at se jako kdyby zamestnam a pak at mi lekar napise nemocenskou. Rikala jsem si, ze to snad neni ani pravda. Ale protoze vsichni vyuzivaji tenhle stat, tak jsem si rekla, ze na tech 5 mesicu to udelam i kdyz fakt na to nejsme odkazani. Myslim si, ze pokud chteji mit zeny mit rovnake prava v praci jako muzi, tak by meli i tak delat. Nebudu uvadet americkej priklad, protoze s tim fakt nesouhlasim. Ale system v zapadni Evrope, kde 6mesicu (da se to natahnout na 9mesicu i s dovcama) je idealni (zapocitany je mesic pred porodem v tom). Je pravda, ze u nas neexistuje zadna instituce nebo nejake rozumne jesle, kde ty deti umistit a pokud clovek nema penize na nejakou nanynku, tak nemuze do prace nastoupit. Ale od toho tu je i ten druhy partner aby pomohl. Taky je pravda, ze to, co jsem udelala ( i v me manazerske pozici) mi odrezalo cestu od kariery a nikdo uz vazne se mnou nepocita...ale bylo to me rozhodnuti a mam plany jine-podnikatelske.
Takze at jde US-DEU nekam s 3-letou placenou materskou. Tento stat nema penize a pokud to takhle pujde dal za chvili se dostane CR na argentinskou stezku. Pokud si mysli, ze tim zvysi porodnost, ktera je i tak nejnizsi v Evrope (po Ukr.), tak urcite ne. Nejvyssi porodnost je tam, kde jsou socialni instituce typu jesle-skolky za prijatelny peniz. Je to jenom hra aby ziskali zenskou volicskou zakladnu. kdyby radeji presazovali nizsi prime dane a rozhybali tim ekonomiku, udelali by lip;-))
No, moc jsem se rozepsala...to je asi tim tehotenstvim, jak clovek nemuze spat a rad by aby to mel za sebou ( po 2letom tehotenstvi;-)))
Jo aby to nevypadalo, ze jsem uplny pravicak i kdyz pri prijmech nasich by to bylo rozumne...tak jsem za stredopravicovou vladu s levicovymi vyhodami. I kdyz ted s tim natvrdlym Topolankem radsi stredolevicovou - stejne je to jedno- ani jedna vlada nic dulezite neprotlaci;-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.