Žaneto, Vaše námitky ohledně uštěpačnosti chápu. Chápu, že se to zde diskutujících dotýká, na první pohled je to opravdu nepříjemné. Myslím, že můj předchozí příspěvek byl podán maximálně korektně a smířlivě (pokud tak nevyzněl, pak se omlouvám). Ovšem stejně jako Vás pobouřila po prvním přečtení uštěpačnost Mariina příspěvku, pak vězte, že obdobně dotčeně se mohou cítit lidé, o nichž se tu píše a kteří navíc mají minimální možnost (neřkuli žádnou) podat svou verzi toho, co se stalo (nebo alespoň důvody, proč se tak stalo). Informace o omačkaných tvářích jsou irelevantní, slovní spojení jako "uráčit se přijít" urážlivé a hodnotící soudy jako "další blbost", které lze v daném kontextu z lékařského hlediska označit minimálně jako nepřesné, to vše vykresluje negativní hodnocení nefér prostředky. Nejde tedy primárně o to, vyvracet něčí (negativní) postoj k této porodnici, pouze poukázat na způsob vedení diskuze, kdy jedni se mouhou uchylovat k užívání podpásových sdělení a nikdo se nad tím nepozastaví, a druzí (kteří také mají svoje emoce) jsou za to "propíráni" (nenapadá mě lepší slovo). Navíc většina z diskutujících užívá výhody anonymity, zatímco když se ozve někdo z dotčených, i když se nepodepíše, vždycky se ví, že jde o "někoho tam odtud". (Což mi připomíná: nejsem "tam odtud", nejsem misogyn a nemyslím si, že rodičky jsou blbé...to ad Kohnová, také si ovšem nemyslím, že vysvětlit čtení monitoru lze během první doby porodní byť i vysokoškolsky vzdělané rodičce