Kolega: ja nevim. Mozna jsem nadprumerne inteligentni, ale mne cteni monitoru vysvetlil pri prvnim mereni u prvniho tehotenstvi mlady doktor na kolecku. Byla jsem v 36. tydnu a mela mozek zamoreny hormony. Zajimalo me to detailne technicky, ale to byla jenom moje posedlost, vetsinou prece staci vysvetlit zhruba princip a co a jak muze ovlivnit interpretaci.
Vetu: "To vam ted nemohu vysvetlovat.." popr. rovnou "To byste nepochopila!" jsem naopak u doktoru slysela mockrat, najme v porodnici, kde jsem mela tu cest na nase pomery nadstandartne hodnekrat.
Dle meho je to spatne a zbytecne spatne. Mam to ze sve prace, ze skoly, jsem taky spatne placena a pod tlakem, ale vetu "To vam ted nebudu vysvetlovat." popr. "To byste nepochopili." jako profesional pouzit nesmim, vim, ze tim delam z lidi blbce, coz je nedustojne jich i me. I kdyby byli sebeblbejsi, musim se pokusit. A u lekare, kde je IMHO duvera dulezita vec, ma-li se leceni vydarit, se mi to zda jeste dulezitejsi.
Ono to je pohodlnejsi se s lidmi nemazat a vzdycky jde najit cesta, jak to vhodne racionalizovat (zjednodusuji: dite mas, je zive, ty taky, tak nekusni a bud rada, ze jsi rada, sama by sis to perineum nerozstrihla), ale neni to ku prospechu veci, o tom jsem presvedcena.
Předchozí