Milá Moniko, strach z porodu neměj! Já jsem nechtěla nikoho vystrašit, spíš "poučit". Motol je profesionálně vynikající nemocnice, a poporodní péče byle opravdu super.
Pokud se rozhodneš pro Motol, vezmi si s sebou INSTRUKCEMI VYBAVENÉHO manžela či přítele. Ať je neústupný ve Vašich požadavcích. Např. Chceme anestesii - nedáte? Chceme mluvit s lékařem atp.
My jsme byli oba tak vystrašení, navíc můj muž neměl o porodech moc "načteno", a předporodní kurs jsme nezvládli (rodili jsme dřív, jak jsem psala).
Rozhodně na sál budeš potřebovat 2 - 3 ručníky, dvoje ponožky, (jedny na "potom", když hodinu po porodu ležíš, je zima :)), pantofle, malou vodu (pít ti asi nedovolí, ale "tajně" to jde)
A až ti přinesou mimi k prsu na sále, vezmi si ho, já jsem nevěděla, že bych mohla, a do náruče mi ho nikdo nevložil.
A nezapomínejte se pořád ptát - proč dělají to či ono, jak je miminku, jak je tobě atd..
Dneska jsem už chytřejší, a dokonce myslím na druhé miminko, ona příroda zajistí, aby sis zapamatovala jen ten nádherný pocit po...
Hodně štěstí.Krásné zdravé mimi, a nezapomeň - je to jen o lidech!!! B*
Předchozí