"nesouhlasím s Vámi v několika bodech: předně si nemyslím, že by se měli moji kolegové z profese na tomto fóru obhajovat (už jenom fakt, že k tomu situace vyzývá, je ponižující)"
Tedy OK, pouzil jste slovo ponizujici ne nedustojny. Do debaty a al jak Bill Clinton chape sex navrhuji se nepoustet.
Nemoznost argumentovat nebot by to bylo nezakonne: nemyslim, ze to tak je. Lze mluvit tak, aby nici soukromi naruseno nebylo, nejde nam prece o to, jak presne probihal porod pani Trumpetkove v Horni Dolni. Tema bylo neurvale chovani zdravotniku k rodickam a caste nepochopeni rodicek, proc se behem jejich porodu delo to, co se delo. Cili jak pise Graine, prinejmensim citelny problem v komunikaci.
Monitor: asi se neshodneme. Ale ja vim, ze jeden konkretni zaznam z jakehokoliv pristroje lze uspokojive vysvetlit i predskolakovi, starikovi nebo dokonce mirne mentalne handicapovanemu cloveku, pokud to tento chce vedet a my mu to chceme vysvetlit. I to, ze interpretace nemusi byt vzdy jednoznacna, lze rict, i to, ze mam pochybnosti. Jsem presvedcena, ze hodne pacientu by to privitala. Ja mam tu vyhodu, ze s vyjimkou gynekologie a porodnic mam u vsech doktoru, jejichz pomoc jsem kdy potrebovala, diky rozsahlemu doktorskemu pribuzenstvu protekci. Ale o to ostreji to potom v te porodnici vidim. Doktor nevi, moznych reseni je vic, ale je presvedceny, ze pacos se to nesmi dozvedet. Zacatek vsech "Tomu byste, pani, nerozumela!" vidim tady.
Nejsem blaha, abych si myslela, ze cilem doktoru je potmesile skodit nebo pokorovat rodicky. Presto hodne zenskych z porodnice s pocity pokoreni odchazi. Jasne, da se to splachnout tim, ze to jsou nevdecne hysterky, ale domnivam se, ze oremyslivy clovek by si tuhle myslenkovou zkratku nemel dovolit.
S tim Standou Komarkem jsem to myslela vazne. Jsou to skutecne zajimave myslenky. Vrele Vam ho doporucuji.
Předchozí