Před 6 ti týdny jsem rodila ve Vinohradské nemocnici a byla jsem velice, velice spokojená. Měla jsem kvůli asymetrii kyčlí plánovaný císařský řez. Do porodnice mě přijali ještě 14 dní před plánovanou sekcí, protože jsem měla zvýšený krevní tlak. Takže jsem si v porodnici pobyla skoro 3 týdny a musím říct, že přístup sestřiček, doktorů a vůbec všech pracovníků neměl chybu. Sestřičky na tomto oddělení jsou milé, ochotné a i přes spoutu práce usměvavé a povídavé :o), zmíním např. staniční sestru pí. Polišenskou. Patřím k paní doktorce Lomíčkové, které bych chtěla poděkovat za sledování celého průběhu mého těhotenství i za úspěšně a velmi pěkně provedený císařský řez.
Na ambulanci této porodnice to vypadá velmi pěkně a příjemně, ambulance je nově zrekonstruovaná a sestřičky na recepci jsou velmi příjemné.
Na oddělení jsou 4 nadstandartní pokoje (dva dvoulůžkové a dva jednolůžáky), které jsou moc pěkně vybavené, sama jsem ležela na tom dvoulůžkovém a dva pokoje standartní, Jeden sedmilůžkový - ten jako jediný je bez možnosti roomingu a jeden třílůžkový. pokoje jsou čisté, sociální zařízení jakž takž taky. Nadstandartní pokoje mají své vlastní sociální zařízení, televizi, telefon, přebalováky a postýlky.
Po operaci jsem jeden den ležela na Jipu, kde byly také milé a trpělivé sestřičky.
Stehy mi vyndaval pan doktor Harting, který je veliký sympaťák a citlivý doktor.
Byla jsem s touto porodnicí velice spokojená a je škoda, že má stále pověst té špinavé a špatné porodnice. Možná i proto, že tam nemají porodů tolik, mají čas se každé věnovat a být na kažkou milá. Jak řekla paní doktorka: nevím, proč si všichni přejí rodit v Podolí, vzhledem k tomu, že tam mají 20 porodů denně se tam s váma nikdo nemazlí a připadáte si tam jako "kráva na porážku". Nevím, co je na tom pravdy, já v Podolí nikdy nebyla a pokud budu rodit znovu, opět zavítám na Vinohrady k paní doktorce Lomíčkové.
Předchozí