Byla jsem velmi mile překvapená, když jsem dnes dostala mail od pediatra ze Strakonické porodnice a slíbila jsem, že doplním svoje pocity i z novorozeneckého oddělení. Neuvědomila jsem si, že to vlastně spolu bezprostředně souvisí a takto padá zlé světlo i na ně. Těch pět dní v porodnici bylo naopak moc krásných. Samozřejmě i dětské sestry mají nárok na špatnou náladu a to je věc, která mi nevadila ani u porodních asistentek (chápu to a nedá se to nikomu vyčítat, pokud není vysloveně hrubý) a nebyla ani častá. Staraly se o nás vzorně, pomáhaly se vším, zavtipkovaly si na účet tatínků, obdivovaly miminka (která mamča by nerostla pýchou :-), poradily s každým problémem, nešetřilo se na čistém prádle, plenkách. Při "dětské vizitě" jsme nemusely odložit "rozkojené" děti (bohužel u ženské ano), sloužící/ho doktora/ky jsme se mohly na všechno zeptat a byl na všechno čas, třeba si i počkal/a na dopapání.
Na toto období vzpomínám právě moc ráda, a přiznám se, že bych nejradši zkombinovala porodnici v Prachaticích a novorozenecké odd. ve Strakonicích, které je skutečně skvělé.
Moc jim děkuju
Předchozí