Ahojky,
dovolím si poskytnout takový malý seznam co jsem měla sebou já, v Krumlově se to dost zásadně liší od Budějovic, takže toho je dost:
Pro miminko:
- plenky + vlhčené ubrousky (všechno ostatní - oblečky, látkové plenky, kosmetiku atd. poskytnou)
Pro sebe:
- porodnické vložky,
- toaletní papír,
- ručníky,
- košile (nejlépe propínací kvůli kojení)
- podprsenku (může být kojící ale nemusí)
- dostatek kalhotek + ponožky
- kartáček + zub. pastu,
- šampon na vlasy + nějaké vhodné mýdlo na mytí poporodních poranění
- kapesníky (raději do zásoby já dostala z toho velkého tepla rýmu)
- pantofle (gumové pro případ použití ve sprše)
- neperlivou vodu (k dispozici je ale čaj sladký či hořký, mléko i melta)
- nabíječku na telefon, foťák, stopky na měření stahů
- časopisy (v případě nudy
)
Samozřejmě celý seznam je hodně individuální a hodně věcí může dovézt návštěva
Ještě dodám, že jsem znova těhotná a do Krumlova se zase chystám pokud nebudu mít nějaký překotný porod, což ale neočekávám po prvním 29hodinovém
každopádně doufám, že mě bude rodit zase milý pan doktor Fialkovič
Pro Martinu M. myslím, že tě rodila paní doktora Římanová podle toho co popisuješ (slovenka) ta mě vyšetřovala a taky žádný med, nikdy jsem podobnou bolest necítila, nevím jestli mi udělala Hamiltona nebo takhle od ní vypadá běžné vyšetření... ale neni to tak dávno co mi někdo říkal, že je těhotná, takže je dost možné že už je na MD
Ještě jsem se chtěla zeptat, první porod jsem měla bez Epi, do dneška nevím jak jsem to bez toho vydržela, asi protože byla noc a já na to sama ... teď už ale vím, že po druhé nevydržím rodit přes den bez Epi. Tak se chci zeptat jestli někdo s Epidurálem v Krumlově rodil? Je to tam bez problémů, nevymlouvají to? Platí se? Díky za odpověď