Ahoj,
čtu si všechny možné rady, hledám v nich odpovědi na otázky, které by mne zajímaly, ale přece jen by mne zajímalo něco, o čem se tady ještě nemluvilo.
Je mi 34 let, mám 14 ti letou dcerku Janičku, otěhotněla jsem u ní naprosto bez problémů. Dalších 13 let až do letošního jara jsem brala HA. CCa v únoru jsem jí vysadila, hned v zápětí- tj. v březnu jsem otěhotněla, ale bohužel v květnu (v 8 týdnu) jsem miminko potratila. Můj gynekolog mi sdělil, že bych s dalším otěhotněním měla alespoň 1/2 roku počkat, až se děloha stoprocentně zregeneruje. Teď je to cca 3 měsíce, menstruace mi chodí pravidelně, jsem v pořádku a rozhodli jsme se s manželem, že už se znovu začneme pokoušet o miminko, které bychom si moc přáli. Zkoušela jsem si měřit teplotu, abych zjistila ovulační den, bohužel ale vůbec nemůžu tuto metodu brát vážně, teplotu mám každý den jinou 36,6-36.9 ( a teplota nebývá vyšší nebo nižší v období, kdy má), nedá se podle toho nic naplánovat. Spoléhlivější je ovulaci zjistit podle cervikálního hlenu, (cca 15-16 den od prvního dne menstruace).Chtěla jsem se zeptat, jestli se někde dá sehnat nějaká literatura zabývající se početím, jaká je pravděpodobnost úspěchu při načasovaném tulení v plodných dnech a jak víc tomu můžu pomoct, způsoby, které ještě neznám, nikdy jsem se takovými věci nezabývala a jsem v tého oblasti velký amatér. trochu mám strach z toho, že už přece jen mi je 34 let, a nechci zbytečně otálet, čas je neúprosný a čekat rok a víc je v mém případě hodně dlouhý..., ach jo. Všechny Vás zdraví Martina
Předchozí