Zdravím vás,tak jsem přečetla všechny příspěvky a v první chvíli jsem si řekla,jestli nedělám chybu,že chci jít už podruhé rodit do Znojma.
Poprvé jsem rodila v roce 2007,vůbec si nepamatuji,jak se chovali na příjmu,spíš mám v živé paměti nepříjemnou ospalou sestřičku na oddělení.Když jsem vyplňovala dotazník (podotýkám,že po čerstvě prasklé vodě a v šílených bolestech) tak si u toho zívala :-((( Odvedla nás na pokoj,tam mi doporučila sprchu na baloně a odešla.Jako prvorodička jsem si myslela,že ty bolesti co prožívám už se nedají vydržet
)) a že zákonitě rodím,manžel ji tedy přivolal zvonkem,ale sestra mě ujistila,že ještě nejsem otevřená natolik,abych rodit šla.Pak se naštěstí vystřídala směna a přišla velmi příjemná PA Darja (nevím jistě,jestli Svobodová?)a ta už s námi zůstala až do konce.Této PA jsem vděčná za všechno,byla po celou dobu velmi příjemná,konějšila mě,věnovala se mi i těsně po porodu,zajistila mi nadstandart,který jsem hlásila noční směně a ta si to nepoznamenala,tudíž jsem ho mít neměla.Prostě ji patří velké dík.
Absolutně si nepamatuji jméno Dr,který mě šil,vím jen to,že jsem byla nastřižená,naškubnutá,hrůza děs a dodnes cítím při styku šití :-(((
Jinak co mě strašně mrzí je to,že mi malou nepřiložili k prsu hned po porodu.V tu chvíli jsem to nějak nezaregistrovala,odnesli mi ji na dětské,rodila jsem ráno v 7.11 a vrátili mi ji až po několikátém upozornění kolem 15hod odpolední s tím,že mi sestřička řekla,ať ji přiložím k prsu,v životě jsem to nedělala a ona se ani neobtěžovala mi to ukázat.
Teď vím,že se nedám a o cokoliv si řeknu.Vždyť jsou tam od toho ne?
Budu rodit v dubnu,i teď si přeji mít nadstandart,ale hlavně proto,aby za mnou mohl jezdit manžel s dcerou,jinak musím říct,že krom PA Darji za mnou nepřišla žádná sestřička sama od sebe.Jen si vždycky zavolaly,ať přinesu malou na vážení nebo co potřebovaly.Taky mě nechaly žít v tom,že malé nestačí moje mlíko,hodně plakala a sestřičky mi řekly,ať si přijdu pro mlíko ve flašce,takže už v porodnici jsem přikrmovala!!!!!!!! Ale nakonec (až doma) jsem zjistila,že to vůbec nebyl hlad,nýbrž prdíky.Plně jsem kojila až do 18měsíců,kdy se malá sama odstavila.
Takže jediné poučení pro mě z prvního porodu je to,že se nedám a nedovolím,aby mi nedali mimčo na přisátí hned po porodu.
Omlouvám se za trošku popletený článek,ale píšu to,co jsem měla zrovna na jazyku
)))))