Nechci riskovat zkušenost kterou učinila moje matka i mé kamarádky. Myslím, že postkomunistický přístup k rodičkám v českých porodnicích je rizikem pro matku ale především pro dítě - a to hlavně po jeho budoucí psychické stránce. Na tu však žádné statistiky nejsou, to se projeví až po letech. A když se podívám kolem sebe, často mi připadá, že v porovnání s vyspělými zeměmi ta psychická stránka, komplexy a bojácnost čechů musí být něčím zapříčiněna a dost možná právě nevhodným přístupem při porodu. Své první dítě chci porodit buď ve Vrchlabí nebo doma. Problém je, že Vrchlabí je i pro mne daleko a tak možnost porodu v cizině by mne velmi zajímala, šlo by to spojit s poznáváním cizí země. Jsem ochotna na to vydat větší finanční částku, rozhodně nešetřit. (Samozřejmě v mezích, ale jistě by mne zajímal nadstandart porodního domu).
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.