Musím se přidat ke kladnému hodnocení hořovické porodnice. Bylo pár věcí, které mne zarazily, ale
člověk nemá stejně čas je řešit. První dvě věci se týkaly příjmu do porodnice. Přijeli jsme tam po jedné hodině ranní, kdy jsem měla kontrakce po pěti minutách. Zazvonili jsme a než vyšla sestra bylo to nekonečné. Čekali jsme tak 10 minut, ale pro mne to byla hodina. Poté jsem od sestry dostala nádobku na moč. Doma mi odešla hlenová zátka a moč už pak byla vždy s krví. Když jsem sestře dala tedy to, co jsme ze sebe doslova vyždímala, pronesla: A to si myslíte, že je tohle vaše normální moč? V tu chvíli jsem měla co dělat abych se nezačala smát:) Samotný porod nebyl jednoduchý. Největší bolesti při kontrakcích byly od kyčlí ke kolenům, pomáhalo jediné a to chodit a chodit. Nakonec jsem šla do epidurálu, který byl v danou chvíli vysvobozením. Otevřela jsem se, nicméně miminku se ven nějak nechtělo. A tak mě sestřičky honily z postele na záchod a zase zpátky, že prý to pomůže, když budu sedět na záchodě s víc roztaženýma nohama. Jenže tam jsem měla pocit, že mi mimino snad do toho záchodu vypadne:) Nevypadlo:) Porod nepostupoval, syn měl na hlavičce otok a nebylo jasné jak je hlavička natočená. Po dvou hodinách marného tlačení bylo okamžitě rozhodnuto o císařském řezu. Ty dvě hodiny vnímali asi všichni okolo mě, ale pro mě to byl zažitek, který bych shrnula do deseti minut. V polospánku jsem jen vnímala kdy mám tlačit a jak dýchat atd. Díky epidurálu jsem ale alespoň mohla syna vidět ihned po porodu. Sice asi na pět sekund, ale díky za ně, byly nádherné. A ani ten císař nebyl jednoduchý, jelikož hlavička už byla moc sestouplá, museli ji vytlačit zase zpátky.
Když jsem slyšela slova typu, že takhle to nepůjde.. šly na mě mrákoty, ale všechno se zvládlo výborně. Velký dík patří těm kdo sloužili v porodnici 23.12.2008 za to, že nám přivedli na svět nejkrásnější vánoční dárek (a také děkuji těm co sloužili celé vánoční svátky). Zároveň moc děkuji mému partnerovi, který mě statečně podporoval a pomáhal. Na odd. šestinedělí je to frmol, každá sestřička zastává jiný názor co se týče kojení (resp. krmení např. v noci). Nechce si z toho dělat velkou hlavu. Prostě zjistíte, že co člověk to jiný názor a pak si v tom musíte udělat jasno. Jinak co se týče ochoty personálu.. nesetkala jsem se s nějakou neochotou, spíše naopak. Dokonce jsme se i se sestřičkami kolikrát hodně nasmály a s tou jizvou v podbřišku to bylo opravdu "výživné":). Po této zkušenosti příště opět do Hořovic a nechápu maminy, které jsou pro porody doma. A ještě jedna malá rada: pokud vám není něco jasné nebo si potřebujete něco ujasnit, ptejte se tak dlouho dokud vám to jasné nebude. Není nic jednodušší a hlavu vám nikdo neutrhne. Mně zůstala:) Ještě jednou díky všem:)
Předchozí