Ahoj vsichni,
ta diskuse tady uz je hodne neprehledna, takze vkladam novy prispevecek doufejme az uplne nakonec, abychom se lepe orientovaly, ktere prispevky jsou aktualni.
Nekde o kus vyse jsem psala, ze merim v podpazdi. Nakonec jsem se nechala zviklat a od zacatku noveho cyklu merim v ustech s tim, ze prvni tri dny jsem to jeste kontrolovala i v podpazdi, abych si byla jista, ze jde o menstruacni krvaceni. U me je rozdil 0,3 °C (v ustech 36,3, v podpazdi 36,0). Ale jinak si myslim, ze by to melo fungovat i pod pazi, ja jsme namerila minuly cyklus naprosto krasnou krivku.
Jinak musim rict, ze tyhle stranky me desne nadchly, stejne jako STM. Je uzasne zjisteni, ze je nas takovych vic, ale nevim, jak moc snazilek se tu ted aktualne pohybuje - mam popcit, ze vetsine drivejsich pravidelnych prispevatelek se uspesne zadarilo - gratuluju vsem!!!
Jsem snazilka uz pres deset mesicu, predtim jsem brala HA 7 let se dvema malymi prestavkami (1 a 3 mesice). Loni jsem konecne dostudovala a taky jsme si konecne koupili byt, takze jsme usoudili, ze je nejvyssi cas na prirustek do rodiny. Nutno podotknout, ze jsem jeste dopisovala disertacni praci, takze docela stres, navic do prace dojizdim denne 50 km a ctyri hodiny.
Moje sestra v breznu prisla o dite v devatem mesici tehotenstvi (spatna vyziva placentou), coz se na me projevilo delkou cyklu 58 dni. Kdyz uz to bylo 6 tydnu, byla jsem na gynde a muj doktor zjistil, ze tehotenstvi to rozhodne neni. Nabidl mi injekci, kterou jsem odmitla - jednak tam porad byla minimalni sance, ze jsem v pocatecnim tehotenstvi (tenkrat jsem jeste nemerila, takze vubec nevim, jestli jsem ovulovala a kdy). Nakonec se menstruace dostavila samovolne a od te doby ji mam dost pravidelnou (28-33 dni cyklu).
Ted mam za sebou mereni prvniho celeho cyklu, mam trochu problem poznat hlen, ale koukam, ze nejsem jedina. Ale teplota byla jednoznacna a cipek taky. Taky jsem si zacala zadavat ty hodnoty na fertilityfriend, abych si byla jista, ze jsem ty cary namalovala spravne - je to fakt skvele. Tento mesic jsem si taky koupila Calibrum baby plan a manzelovi vitamin E. Od pondelka mi zacinaji 3 tydny dovolene, pri ktere tentokrat nehodlame nikde chodit po horach, ale byt v pohodicce v nasem hnizdecku, takze by mohla byt velka sance, drzte mi prosim palce.
Nakonec se dostavam k otazce, ktera me trapi - mereni je desne fajn, ale my s manzelem po peti letech porad fungujeme tak, ze se milujeme vzdy, kdyz je na to chut a to je u nas jednou a vicekrat denne. Tak nejak citim, ze to asi neni to prave, ze by si mely ty spermie mezitim odpocinout, ale nechci do toho naseho snazeni vnaset napeti, muzete mi nekdo poradit? Manzelovi bude 31 let.
Předchozí