Tak nevím, jestli se kvalita péče letos zhoršila, ale já mám spíše negativní zkušenost. Celý porod (březen 2004) jsem vnímala jako znásilnění, nebylo mi vyhověno téměř v ničem. (všechno mi vymlouvali, nebo to rovnou udělali i když jsem řekla, že si to nepřeju) Podotýkám, že jsem neměla vůbec žádné komplikace. Se vším stále spěchali a jen co mě zašili, musela jsem PO SVÝCH přes celou porodnici na pokoj. Tam mě nechali svému osudu. Nemohla jsem kojit 24 hodin, protože mi dítě nenechali, ačkoliv tvrdí že mají 24 hodinový rooming. První den a noc vám dítě nenechají i když je zcela zdravé!!!!! Když jsem se ptala proč,byla sestra velmi nepříjemná a řekla mi,že se mnou nebude diskutovat, že je to tak prostě zavedené a když se mi to nelíbí, měla jsem rodit ve Vrchlabí! Celou tu dobu dostávala moje holčička glukózu, takže pak akorát zvracela, řvala a vůbec se nechtěla přisát. S kojením ani s ničím jiným mi nikdo moc nepomohl, nikdo tam totiž NEMĚL ČAS. Dostali jsme pouze teoretické skupinové poučení a v praxi už jsem jen bojovala sama. To je ale asi problém zdravotnictví celkově, protože jedna sestra na oddělení opravdu nemůže stíhat.... Příště určitě pojedu jinam (Vrchlabí, tam jsem zatím neslyšela žádné negativní zkušenosti) nebo zůstanu doma.....vážně o tom uvažuju!
Předchozí