Přidat odpověď
Měla jsem s tím, tak před 3 lety velký problém, měla jsem už dost pokročilé stádium a to jsem chodila ke své zubařce (mám 1 plombu) a ta mi stále říkala..nojo no ..ta paradentóza ta tam asi bude Vám dělat neplechu ale nic více....pak jsem se naštěstí dostala ke své kamarádce dentistce, na 3x mi čistila zubní kámen tj. hlavní zdroj zánětů, krve teklo dost, pak nácvik kartáčků (jednosvazkový, mezizubní) a pak u 1 zubu operace, kdy mi tam museli vpravovat membránu, aby ten zub nevypadl, protože už byl dost odhalený. Nyní každý půl rok kontrola. Mně naopak tyhle speciální pasty nedoporučovala, pokud už je topravdu zánět, protože to léčí jen příznak tj. stáhne dásně napovrchu, aby netekla ta krev, ale samotný zánět, co je často dole pod dásní to neřeší. Takže jsem měla jen ve fázi léčby ten Cordysol (fakt humus, stáhlo mi to vše až do krku :)) a pak už jen klasickou pastu, jako základ vidím to čištění zubů těmi různými kartáčky, jakmilet řeba 14 dní vynechám už sama cítím, že to není ono, je to prostě už na zbytek života o pravidelné a opravdu pečlivé péči
Předchozí