| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Krajská nemocnice T. Bati, a. s., Zlín

Původně jsem plánovala přivést své druhé dítě na svět práve ve Zlíně.
Poprvé jsem nad svým úmyslem zaváhala, když sem se snažila mailem oslovit primáře s dotazy ohledně porodu a pobytu na šestinedělí. Na některé otázky se vůbec neobtěžoval odpovědět, především náležitě vychválil porodnici.
Defintivně sem svůj úmysl přehodnotila po dvou hospitalizacích v posledním trimestru na porodním oddělení.
Poprvé sem se nechala hospitalizovat o Vánocích pro děložní kontrakce. Odcházela sem na reverz, chování personálu bylo velmi nedůstojné, při podpisu reverzu sem si musela vyslechnout hysterické scény o nedonošených postižených dětech, zda jim podepíšu, že se pak o postižené dítě postarám a podobné.Měla jsem sto chutí jim sdělit,že mám ráda všechny děti i ty postižené a že dokonce nemám ani tripl test a žádnou genetiku, takže se mi vlastně postižené dítě může narodit ( jaká nezodpovědnost,že)))))))))Na obrannou diskuzi sem neměla sil, poté, co sem se celou noc musela dohadovat s personálem, že prášek na spaní opravdu nechci.Mohli by se trochu zamyslet na vlivem hypnogenů na plod v těle matky.Taky mě šokovalo, když ho dali i mamince, u níž se čekalo po odchodu pl.vody na nástup kontrakcí.No, nacpěme do těla tunu chemie a pak roďme za každou cenu přirozeně...
Podruhé sem navštívila porodnici v 37.týdnu porodnici s tím, že rodím a s vyjádřením dvou odbrných lékařů, že vzhledem k trvalým následkům z minulého porodu je u mě možný pouze porod CS. První věc, na kterou se mě PAtka zeptala, zda nevím, že malují...))) Následovalo vaginální vyšetření provedené panem asistentem M, na které asi v životě nezapomenu. Aniž by se zeptal, při vaginálním vyšetření mi nešetrně hmatal i do oblasti kostrče a začal s tím,že mu se zdá, že by u mě byl možný vaginální porod. Tak nevím, jestli nevěřil nálezům z CT, lékaři s atestací z ortopedie a traumatologie nebo neurologie. Možná sem si měla nechat napsat vyjádření i chirurga, ten ale vůbec nepředpokládal,že by mě ještě někdo nechal vaginálně rodit při mém zdravotním stavu, který už nelze zlepšit, jde pouze o to ho nezhoršit.První na co se mě pan asistent zeptal, bylo zda nevím, že malují....
Vzhledem k bolestem sem si přála ukončení těhotenství CS, pan asistent nesouhlasil, přidal přednášku o tom, jak dítě v 37.TT bude nedonošené, nemocné, bude mít alergie astmata a všechno možné a rozhodl se tlumit kontrakce gynipralem......to si pak rozmyslel, došlo jen na kapačku s hořčíkem a injekci algifenu, prý tlumí děložní stahy... Lexaurin sem odmítla....opravdu nevím, co je to za zvyk, dávát těhotným anxiolotika a hypnogeny, to si snad ve Zlíně myslí, že to nepřestupuje od oběhu plodu? Jinak mě pan asitent pobavil, protože naše první dítě se také narodilo v 37tt, v porodnici mi na urychlení porodu bez mého vědomí ještě píchli vodu...o nějaké nedonošenosti nebyla ani řeč.

Nakonec sem byla ráda,že se porod raději podařilo uklidnit ( přece jen malujeme...) a dítě se narodilo CS o pár dnů později v jiné porodnice, kde si nálezy odborných lékařů přečetli, hypnogeny,ansxiolitika zde nerozdávají, algifen nepoužili už deset let a jako bonus sem mohla mít dítě i po CS na pokoji IHNED( tedy do hodiny od jeho narození už sem kojila) zatímco ve Zlíně nosí miminka po sekci maminkám UŽ po 12hodinách ( ať žije raná separace a podpora bondingu)jak mi sdělila porodní asistentka............

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.