| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Manžel Jekyll, manžel Hyde aneb Dva v jednom

Monty, promin, ale kdyz nepotrebujes psychickou pdoporu opravdu od nikoho, proc se ze vsech svych problemu/mindraku vypisujes na netu ?!? (mimochodem velmi hezky, tvuj ironicky humor je mi blizky, styl zivota uz mene).
Myslim, ze v prispevcich lidi, kteri (nekdy dost nevybirave)oznacuji tve manzelstvi ci spise nektere jeho aspekty za problem maji velky kus pravdy. Utkvela mi v hlave ze vsech tech prispevku kombinace vet, a troufam si rict, ze tam je jadro pudla. Ty rikas, ze takoveho cloveka sis nebrala. Brala, Monty, Brala, jenze jsi byla v pozici tech zen, se kterymi jako s kamaradkami ted vede ty sahodlouhe intelektualni rozpravy o cemkoliv, ktere tobe schazi. Vzpomen si (s laskou a ne s litosti prosim) na ty prvni dva mesice, zkus si vybavit vase rozhovory a priznej si, ze si ho poslouchala a vnimala jinak, nez to delas dnes. Kdyz si tenkrat cetl knihu, imponoval ti, a dnes, kdyz cte knihu, myslis na to, proc nedela neco jineho s tebou nebo Stanikem...V jinych clancich i diskuzich obhajujes svuj styl zivota...myslim, ze treba umyvani zachodu si tady musela "vysvetlovat" leckterym dobrym dusim. Premyslela jsi snad nekdy pred svatbou o tom, jestli do smrti smrtouci amen budes myt misu ty nebo on ? Lide se v nasem veku meni uz jen pramalo.Jen nechavaji vice vyniknout sve prirozenosti, a tak stejne jako nekteri muzi zacnou bez ostychu prdet pred svou drahou az po svatbe, jini zacnou svym intelektualnim image oslnovat dvakrat tydne jine zeny nez matky svych deti. Vis, nekdy si rikam, jestli se tva samostatnost a nezavislost nestava pozou, ktera te nuti vnitrne bojovat s problemy zavislych a nesamostatnych zen. Mas, dle meho nazoru (nerikam, ze objektivniho)stejny problem jako manzelky, ktere jsou hrde na svou neschopnost zastat jakoukoliv muzskou praci, nedej buh vydelavat vic nez on. Ten problem by se mohl jmenovat: Muj manzel se mi tolik nevenuje, Kdyz jsem si ho brala byl uplne jiny...Manzelstvi a samozrejme i partnerstvi casem vzdy (s mensimi ci vetsimi vykyvy) trpi pod tihou stereotypů. Ty nechces zapadnout do skatulky matka, hospodynka, zenska jake jsou tisice a narozdil od Tveho muze ti v tom brani existence ziveho tvorecka. Chlap muze byt nezavisly intelektual a zaroven splodit spousty deti. Zenska, ktera chce zustat stejna - nezavisla a samostatna - se dle meho nemuze nikdy stat matkou nebo manzelkou. Muze to zkusit, ale je to trochu donkichotske. Bud zacne resit problemy tve, nebo upadne v nemilost spolecenskych konvenci (coz se ti i tady na rodine pravidelne deje), je oznacovana za krkavci matku, za hnusnou karieristku atd, atp.

Puvodne jsem chtela napsat jen jednu vetu, ale nejak mi to nedalo. Tve prispevky at uz v podobe clanku, ci diskusni si vzdycky rada prectu. Hodne sil a pevne nervy...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.