Milé maminky!
Nemůžu jinak, než s Evou souhlasit.
Stejně jako Eva jsem navštěvovala předporodní kurz pořádaný vyškovskou nemocnicí. Byla jsem moc spokojená. Čekala jsem své první miminko a tudíž jsem vůbec nevěděla, co mě čeká. Sice jsem měla načteno spoustu informací ohledně těhotenství a porodu z chytrých knížek, ale na všechny otázky, které se mi honily hlavou, jsem v nich odpověď nenašla. V tomto kurzu jsem měla možnost zeptat se na vše, co mě zajímalo a porodní asistentky, které kurz vedly, na všechny otázky ochotně a odborně odpovídaly. Rozhodně přispěly k tomu, že jsem se porodu přestala bát a cítila jsem se fyzicky i psychicky v pohodě.
Velkým kladem bylo také to, že jsem se na kurzu seznámila s jinými nastávajícími maminkami. Měla jsem tak možnost porovnat své problémy s jejich a zjistila jsem, že jsem úplně "normální". S pěti maminkami z kurzu jsem se sešla v porodnici.
Předporodní kurz vedený sestřičkami Marikou a Soňou můžu všem vřele doporučit.
Samotný porod na porodních sálech vyškovské nemocnice byl pro mě i pro mého manžela silný zážitek. Sestřičky byly velmi hodné a pomáhaly a povzbuzovaly jak jen to šlo. Nakonec jsme společně přivedli na svět našeho Jakoubka.
S péčí sester a lékařů na odd. šestinedělí a novorozeneckém odd. jsem byla také velmi spokojena.
Příští miminko bych chtěla porodit opět v porodnici ve Vyškově.
Irena
Předchozí