Jsem ze Zlína, i když původně ze Vsetína, a musím říct, že když jsem se rozhodovala mezi zlínskou a vsetínskou porodnicí přečetla jsem si několik hodnocení maminek na každou porodnici a bylo rozhodnuto. Měla jsem také zkušenosti v těhotenství s krátkým pobytem v každé z nich a musím říct, že zatímco na Vsetíně není ani jeden doktor, kterého bych u porodu potkat nechtěla tak ve Zlíně je jich hned několik. Kromě toho už jsem slyšela i o nějakých pípadech zanedbané péče.... Nechápu, proč tolik vsetínských maminek jezdí rodit do Zlína, když mají v místě takovou prima porodnici se spoustou příjemných lékařů a sester. I když jsem rodila v době, kdy byla porodnice zcela naplněna, nesetkala jsem se s nepříjemných postojem někoho z personálu k mým přáním. Někomu se možná nebude zdát moderní vybavení, ale věřte, že v okamžiku bolestí je vám naprosto jedno zdá má porodnické křeslo barvu bílou nebo červenou. Důležité je, že v první době porodní má pro sebe každá žena samostatný pokoj i s koupelnou, což je ve Zlíně nadstandard, za který se platí. A že jsou na oddělení šestinedělí společné záchody a sprchy? To mi zrovna vůbec nevadilo, protože vždycky se dala najít doba, kdy byly zcela prázdné.
Kdybych měla podotknout v čem by mohl být problém, pak je to v místním anesteziologickém oddělení. Maminka co rodila přede mnou si přála epidurál a nebyli jí ho schopni včas poskytnout. Když byl k mání, tak akorát tak pro mě. Ovšem když mi ho pak měli druhý den vytáhnout, tak se nebyl schopen nikdo dostavit.
Předchozí